Mammalinda

Grattis Helge 3 år

Idag är Helges födelsedag. Vår fine kille som ger oss så mycket skratt och kärlek (och ibland testar vårt tålamod med sitt bus haha). Det är så härligt att vara med om dina underbara och ibland galna upptåg. Som när du häromdagen skulle ha med dig en ca 1 meter lång pinne, hela resan i bilen, in på förskolan när vi skulle lämna Viola, in i bilen igen, in i affären när vi sedan skulle handla mat och till och med in i huset. Och när jag skulle smyga ut den ur huset ropade du ”Nej inte min pinnekompis!” Eller när du klättrar mer i soffan/stolen/pallen/bordet istället för att titta på tv tillsammans med resten av familjen. Eller när du smiter iväg och klättrar i träd (han kommer inte så högt upp tack o lov) och inte kommer ner. Eller när du leker kurragömma och jag inte vet om det och letar som en galning för jag kan VERKLIGEN inte hitta dig och du är så tyst så tyst… Ja listan kan göras lång på bus och upptåg! Och när något syskon är ledset, då kommer du direkt för att trösta. Så mycket omtanke för oss andra. Och kärlek! Du kramas, du klappar, du vill vara nära, du sitter i knät och du pratar. OJ! som du pratar! Det har hänt så mycket den senaste tiden. Och det är så härligt att få höra dina underbara ord och tankar.

Du är så fantastisk på alla sätt! Och vi älskar dig alla i familjen!!

Dagen då!? Jo…

Vid vuxna vaknade kl 8 och smög upp för att väcka de stora barn som sov. Och så sjöng vi för honom så som vi brukar när någon fyller. Helge lyfte på huvudet, såg oss alla och brickan med paketet på och så sa han ”neeej” och vände sig om i sängen och försökte somna om. Haha, han ville inte alls vakna. Det krävdes en hel del övertalning innan han var sugen på paketöppning.


Vi åt frukost, lekte med hans nya leksak och tog en sväng ute. Viola smög iväg med Helge och tog på honom hennes kläder. Kalasklänning så klart! Vi passade på att gosa med kaninerna när vi var ute. 


Sedan öppnade Helge fler paket.

En supergullig klubba. Som alltid önskar sig mina barn godis i present. Helge fick klubban, choklad formad som smileys och en godishamburgare. 

Efter alla paket berättade vi för barnen att vi skulle åka till ett badhus. Helge älskar ju verkligen att bada, så det kändes som ett bra påhitt på hans födelsedag. Som en extra present.

Och han var helt galen som alltid. Jag vet inte hur många gånger han åkte en rutschkana som gick riktigt snabbt. Ibland med Mattias och ibland med mig och Helge sa bara ”till, till”. Han hoppade många gånger från kanten. Simmade långt med huvudet under vatten. Snurrade runt från mage till rygg och så tillbaka. Ja, han är lite som en sälunge som experimenterar olika sätt att flyta, simma och ta sig runt i vattnet. Helst vill han inte att vi vuxna eller något syskon ska hålla i honom. Då blir han arg. Han vill själv. Och han kan ju själv också.

Så klart tog vi en glasspaus under badet. Det märktes att vi behövde lite energi!!

Badet stängde kl 18 så det var då vi åkte hemåt. Jag var helt övertygad om att Helge skulle somna under bilfärden hem. Det tar ju ändå 1 timme och han var galet trött! Men han pratade om sitt godis som han hade fått tidigare på dagen. Så han höll sig vaken. Så godissugen var han!!

Det är min lilla godiskille det!!

Fina underbara Helge. Hoppas att du har haft en kanondag idag!

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.