Mammalinda

Sommarfest! Familjen som har läget under kontroll!!

Sommarfester och avslutningar. Det är något speciellt med dessa. Och särskilt när det är ett avslut. När det är sista sommarfesten innan något nytt sker i livet. Idag var det dags för Violas sommarfest på hennes förskola. Min stora tjej som börjar skolan i höst. Jag vet att hon kommer se tillbaka till denna tid och längta tillbaka. Det är en så mysig förskola och personalen är verkligen underbar.

De stora barnen hade förberett en teater som de spelade upp. Och jag älskar verkligen barns spontanitet. Ibland är ju fokuset till 100 procent på teatern, men så flyger ett flygplan över oss och halva gänget stannar upp och ropar glatt. Då är det som om bara flygplanet existerar. Det är så underbart!!

Denna dag har vi varit mest i bil fram och tillbaka till olika aktiviteter och tider som skulle passas. Vi skulle möta Mattias där på sommarfesten, så jag packade själv. Jag kände mig väldigt nöjd när jag packade picknickkorgen över att jag faktiskt kom ihåg allt. Grilltången (som vi ALLTID glömmer annars) för att vända hamburgarna var nedpackad, dressingen var med, glas att dricka ur (som vi också har en tendens att glömma) var med och en hel del justa tillbehör till hamburgaren. Som sagt jag kände mig mer än nöjd. Till och med picknickfilten var med.

Och så började jag att packa in alla saker i bilen och sedan alla barn. Och då bara. Men VÄNTA nu! Hur många är vi??! Men!! Vi får ju inte plats i bilen!!! Jag hade den ”lilla” bilen eftersom jag skulle köra så mycket idag. Och Mattias hade den stora och var på jobbet inne i stan. Där stod jag alldeles snopen med en massa packning och kunde inte åka iväg!! Och när jag ringer till Mattias för att berätta om att vi var en för många för bilen så svarar han ”Jaså, vad har du för extra barn då?!” Haha!! Familjen som har läget under kontroll!! Eller ok då. Inte alltid!! Haha!!

Men vi kom fram i tid i alla fall. Och hade en underbar kväll.

Teater pågår!!

Ps. Ni undrar säkert vad sjutton melittapåsarna gör på picknickfilten. Haha. Men några av barnen är inte så förtjusta i bröd, så melittapåsen är istället för bröd. Så kan de äta med händerna fast utan att bli kladdiga. Och ingen behöver dela hamburgaren, utan den kan ätas direkt. 

Viola hade planerat att ha en ny sommarklänning på sig till sommarfesten. Men så fastnade hon stunden innan i ett legobygge som hon fick i helgen. Alltså inte bara fastnade utan var HELT uppslukad i sitt bygge. Så hon valde helt enkelt bort klänningen bara för att hinna bygga lite till innan vi skulle åka. Och jag tycker att det är ett val man får göra själv. Man måste inte klä sig fint om man inte vill. Själv valde jag favoritbyxorna. Det är ju mycket roligare att klä sig så som man vill än så man förväntas att göra. Valet är fritt! Precis som det ska vara! 

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.