Bara vara ute och vill inte gå in – Mammalinda

Mammalinda

Bara vara ute och vill inte gå in

När jag hämtade Viola idag på förskolan såg hon extra nöjd ut där hon gick med en vintervante i handen. Hon sträckte fram vanten till mig och sa glatt “Här, den får du! Det är en vas!”

Och mycket riktigt! Där i vanten låg en hel drös nedknycklade tussilago som hon hade plockat till mig. Det var inte lätt att få ut dessa blommor ur vanten ska ni veta! Haha!

Så fort vi kom hem stekte jag korv som vi åt på uteplatsen. Det var verkligen så varmt. Det var helt vindstilla, så det hade lika gärna kunnat vara en sommardag. Faktiskt! Och imorgon ska det bli snö sägs det. Vilka kontraster!

Helge vill ju bara vara ute hela tiden! På förmiddagen fikade vi med syster, Vilma och pappa och då satt vi inne men annars har vi bara varit ute hela tiden.

Mest vill han hoppa på studsmattan. Han hoppar och hoppar och jag förstår inte att han orkar!

Men det här utevädret är så bra för oss. Det är inte bara det att jag njuter av solen och värmen, utan barnen mår bra av att vara ute så mycket. Det märks på dem att de är extra glada av att kunna vara ute. Visst, man kan alltid vara ute oavsett väder bara man har ordentliga kläder. Men det märks så tydligt på Helge att han kan röra sig så mycket bättre nu när han inte har otympliga kläder på sig. Nu är han supersnabb och går runt på sina egna äventyr (fast inte långt från mig så klart). Och han älskar det! Och det ÄR lättare att leka ute när det är lite bättre väder.

Innan jag skulle åka iväg till stallet med Signe försökte jag få in Helge. Han var sååå trött och jag försökte locka honom med att läsa bok i soffan. Och läsa bok det ville han men INTE gå in. Så vi satte oss ute istället. Och det är ju härligt det också.

Så idag blev det en utedag helt enkelt.

Fördelen med att det blir kallt imorgon är att vi kanske hinner göra lite saker inne. Det är ju inte fel det heller…

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.