Vill göra allt själv… – Mammalinda

Mammalinda

Vill göra allt själv…

En summering av helgen. Nybakta semlor som aldrig blev uppätna, många konster av Helge och en hel del uteliv. Förutom för Mattias då som bara lackar golv hela tiden.

I lördags morse sken solen och alla barn sprang ut. Helge fick följa med de stora barnen och som han njöt! De både gungade och hoppade studsmatta. Han har lite svårt att hålla värmen längre stunder (vilket säkert beror på att han vägrar vissa lämpliga kläder…) så efter ett tag ville han komma in.

Jag fick för mig att baka semlor och Helge ville ju gärna hjälpa till. När degen var färdig var nästan hela han täckt i mjöl. Han ville ju gärna skopa mjölet med händerna istället för decilitermåttet.

Jag hade lovat barnen korvgrillning, så det blev nästa projekt efter semlorna. Vi har ett hörn av trädgården där vi ibland grillar. Så slipper man frakta alla grejer till skogen. Vi bor ju nästan i skogen ändå…

Helge ville så klart göra ALLT själv!! Lägga i pinnar i elden, tända med tändsticka (det blev MÅNGA tändstickor i den elden bara för att alla barnen skulle rättvist ha fått tända elden!!), hålla i grillpinnen med korven på och allt annat som de stora gjorde. Han skulle göra allt och fick han det inte så hördes det lång väg. Det är inte alltid så lätt den där perioden när de är för små för att göra som de stora men när de vill så himla gärna göra det ändå. Allt vill han göra själv just nu och för det mesta får han göra det också. 

Efter grillade vi marshmallows och skumtomtar. Vi har inte grillat skumtomtar innan, men det gick faktiskt ganska bra. Det blev inte riktigt samma smak, men gott. 

Barnen sprang på åkern och lekte och klockan gick. Så när vi kom in var det nästan dags för godis och ingen var direkt sugen på semlor. Det blev för mycket fika till och med för denna familj med både marshmallows, semlor och godis.

Det kändes så himla fel att ha de där nygräddade semlorna till att bara ligga där. Nästan straffbart!! Haha! Nybakat är ju alltid godast och borde ätas upp BUMS!

På mello hade Helge värsta konstuppvisningen i soffan. Han klättrade och gjorde bomben rakt ner i soffan. Ibland hamnade han i Alves knä och konstigt nog sa Alve ingenting. Det var inte direkt en lugn lördagskväll framför tv:n 😉 Vi andra satt stilla i soffan och Helge höll låda för oss allihop tror jag…

Idag åkte Mattias iväg med halva gänget för att åka skridskor. Ethel har inte alls mått bra denna helg, så jag stannade hemma med henne, Helge och Alve.

Viola hjälpte mig med maten idag. Vi skulle ha fläskpannkaka och hon skulle smöra plåtarna. Hon är så himla härlig! Ser alltid konst i allt. Till och med smör!!

Hoppas att ni har haft en skön helg. Jag tycker helgerna går så himla fort. Det bara poffar till och så är det måndag igen.

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.