“Mamma näll. Pappa bajkoj!” – Mammalinda

Mammalinda

“Mamma näll. Pappa bajkoj!”

Alla barn har för det mesta en period i livet när de antingen är mammiga eller pappiga. Det hör till!! Helge har också en sådan period. Han är mammig. Faktiskt har hans mammiga period varat i hela 2 år, 8 månader och 19 dagar. Alltså hela hans liv. Jag skojar inte!

Redan när han var en liten bebis så skrek han så fort han var i någon annans famn än min. Han hade till och med, och det här är lite galet, stel nacke åt det hållet där Mattias sover i sängen. Helge sov alltså alltid med ansiktet mot mig även när han låg på rygg. Hela natten, varje natt, alltid!!

Nu är det fortfarande jag som sitter jämte Helge vid matbordet (eller något syskon), jag nattar honom alltid och det är jag som borstar tänderna eller byter blöja. Det är jag som ska hämta napp, skicka mackorna, hälla upp saft (även om Mattias håller i kannan), ta på kläder, eller vad det nu kan vara. Igår när jag ville hinna prata lite med Alve efter att han kommit hem från scouterna och snart skulle lägga sig, så bad jag Mattias borsta Helges tänder. Då tittade Helge djupt i mina ögon och sa bedjande “Mamma näll. Pappa bajkoj” och så vägrade han att gå till Mattias.

Och Mattias då. Ja han tar det med ro. Det går ju liksom över. Det är ingen mening att protestera eller kämpa emot. Vi brukar skratta lite åt det hela och det blir en hel del prat om bajskorvar här hemma. Vi försöker skoja om det och tar det inte alltför seriöst. Och så brukar jag prata väldigt varmt om Mattias. Jag menar extra mycket om hur snäll och mysig pappa Helge har. Särskilt när Helge säger att Mattias är en bajskorv, eller när han säger bort till honom, eller när han tycker att Mattias ska åka bil bort från huset. Och syskonen brukar också berätta för Helge hur snäll Mattias är. De tycker ju synd om sin pappa.

Men som sagt. Det vänder!

Igår sa Alve med stolthet i rösten
“Asså, jag önskar så att alla snygga tjejer skulle vara med på skridskoplan när vi åker skridskor ikväll och de skulle får se min pappa åka skridskor. Jag har världens coolaste pappa och alla tjejer skulle se det och be om hans autograf!”

Och är man världens coolaste pappa, så gör det ju inget om man är en bajskorv ibland. Eller hur!


Pappa, den allra finaste och underbaraste “bajkojen” i hela världen!!

Kram

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.