Kräksdag blev en mysdag istället – Mammalinda

Mammalinda

Kräksdag blev en mysdag istället

Det finns faktiskt en fördel med kräksjuka! Hur konstigt det än låter! Fördelen är att när kräksjukan slår till i huset så tar allting en paus. Och när allting tar en paus så finns det heller inga måsten.

Det finns liksom ingen som är intresserad av att komma hem till oss just nu och då kan man ju faktiskt strunta i städet, disken, smulorna för i alla fall ett litet tag. Jag och pappa skulle egentligen fikat idag och de stora barnen skulle haft med sig en kompis hem och framförallt skulle snickaren kommit hem till oss imorgon. Och det var en ganska lång lista på saker som behövde göras för snickarens skull. Men nu blir det framskjutet två hela veckor, så nu har jag gott om tid!!

Städet kan gott vänta en dag eller två!!!

Så istället har vi passat på att mysa och ta det lugnt tillsammans. Och det är så grymt skönt att ta de där pauserna då man struntar i måstena (förutom några tvättar då som kändes för mycket MÅSTE för att låta bli).

Och eftersom Helge vaknade alldeles oförskämt pigg så har vi fått en hel del lekt. Han var ju inte direkt sugen på att sitta stilla i soffan och se på film direkt.

Först tog vi en dusch tillsammans han och jag. DET behövde vi. Vi tog med oss blåsbubblor in till duschen och blåste massor med bubblor. Helge fick hålla burken alldeles själv för där gör det ju inte så mycket när han råkar hälla ut hela burken på sig själv. Det är ju bara att skölja av kladdet 🙂

Sedan tog vi en lässtund i sängen med många böcker. Eller så var det tänkt i alla fall. Han klarade 1½ bok sedan drog han igång med konster medan jag och Viola läste färdigt de resterande. Han gjorde sina stå på händer och rulla runt konster så ibland fick man en Helgerumpa mitt i boken. Haha!

Jag överraskade barnen med att bära ner ett lekbord som har stått på vinden i säkert 2 år. Ethel hade det när hon var liten, så det är ganska slitet. Men det bryr sig ju inte barnen om. Och så flyttade jag fram spisen som har stått gömt i vårt sovrum alldeles för länge.

Vid detta bord har det bjudits på många middagar, godsaker och koppar kaffe idag. Ibland behövs leksaker bara gömmas eller flyttas och så känns de som nya igen. Och så leker de plötsligt med sakerna hur länge som helst.

När Signe kom hem ville hon äta mat men vi andra hade redan ätit färdigt. Helge blir alltid lika glad när Signe kommer hem från skolan. Och idag satte han sig vid matbordet och spelade på munspelet för henne. Han spelade under HELA måltiden. Haha! Vilken underhållning hon fick och så koncentrerad Helge var. Så gulligt!!

När Helge sov passade jag på att göra en ny lässtund för de större barnen. Det blir lite smidigare att läsa utan Helgerumpor i böckerna 😉

Vi läste och läste och jag glömde helt bort tiden. Helt plötsligt stod Mattias där och skulle skjutsa in Signe till hopprepet. Och jag insåg att jag var en timme efter med middagen. Vilken miss! Sedan fortsatte förvirrade mamman att göra fel, för de där 2 hela kycklingarna blev aldrig färdiga i ugnen så till slut värmde jag kasslerrest till middag. När de andra hade ätit färdigt satt jag länge vid matbordet med Ethel och pratade om hennes läxa och annat. Och sedan satte jag mig i soffan med barnen. Till slut gick jag till köket för att fixa disken och möttes av ett rökmoln. DÅ kom jag ihåg kycklingarna. Nu är de MER än klara. Ganska skrynkliga faktiskt. Kanske finns det något kött kvar… Vi får se imorgon när vi gör ett nytt försök att äta upp de små skrumpna stackarna 😉

Alve och Mattias kom hem sent ikväll efter att ha åkt skridskor med scouterna. Han var så grymt nöjd över kvällen! Så härligt att höra! Helge som var pigg (han sov ju på dagen för jag trodde att han skulle behöva det) satt med vid matbordet och lyssnade på vad Alve hade att berätta. Men först skällde Helge på Alve för att han satte sig för långt bort! Haha! De skulle sitta nära, nära!

Inte förrän kl 22 fick jag Helge att äntligen somna och då blev det tyst i huset.

Vissa kvällar behöver man äta något snaskigt i tystnaden. Hallon och saltlakritsglass är så himla gott!!

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cecilia_med_c

    Vilken härlig dag ni fick tillsammans! Toppen med ‘nya’ bordet. Hög igenkänning på att glömma nåt i ugnen, skrattade lite extra där måste jag erkänna, så där som man gör när man vet precis hur det känns 😱😜 Hoppas kycklingarna blir en god middag på något sätt.