Mammalinda

Usch, det är så synd om oss!

På dagen tog vi en shoppingrunda, jag, Viola och Helge. Vårt fokus var gummistövlar. En modell är extra bra för Helge som har korta ben och Viola fastnade för dem också. Så det blev två par. Och så spontanshoppade vi bandyklubbor till alla barnen eftersom det var halva priset på dem på Intersport. Nu kostade de ca 100 kr styck och eftersom jag länge försökt få tag i någon klubba till barnen till rimligt pris så köpte jag ett gäng!!

Ps. jag vet att jag ”bara” har 5 barn men köpte en extra ifall man har en kompis med eller om de vill prova olika längder. De var ju som sagt inte så dyra. Helge var VÄLDIGT noga i affären med att poängtera att HAN verkligen ville ha en han också. Han har ju inte testat skridskor än men han får väl stå på sidan av och leka med klubba och boll. Det funkar ju det också!

Dessa gummistövlar är superbra för Helge. Skaftet är mjukt och går att vika ner. Så det gör inget alls att han har korta ben. Det bästa är nog att det inte finns någon hård kant som skaver när han ska böja benen. Skaftet är vattentätt så de funkar lika bra som vanliga gummistövlar!!


Nu på kvällen blev det synd om oss allihopa. Mest synd om Helge som verkar ha värsta hemskaste kräksjukan någonsin. Jag tyckte det lät lite konstigt inne från sovrummet och möttes av en väldigt otrevlig syn. Det blev en hel del att ta hand om!! Både Helge och hela sängen. Så nu ligger han i soffan och jag sitter vakt jämte honom för att snabbt kunna hjälpa till när det behövs.
Och så är det väldigt synd om mig också för jag har ingen säng att gå och lägga mig i. Eller täcke. Eller kuddar. Så OM jag nu får sova i natt så har jag ändå ingenstans att sova…
Och Ethel och Alve suckade lite besviket för de skulle ha kompisar här imorgon, men det fick ställas in.
Och så är det synd om Mattias också. Han slipar golvet där uppe och har fått en 3 cm lång sticka i handen under huden och så 1 cm sticka rakt in i handen. Den ena fick han dra ut med tång för den satt fast så hårt. Fast egentligen är det nog mest jag som tycker synd om honom, han bryr sig inte så mycket. Inget alls faktiskt! Först skulle jag vara snäll och hjälpa till med stickan, men jag fick gå ut ganska snabbt. Jag gör ju ingen nytta om jag svimmar liksom. Det blir ju bara mer att ta hand om för Mattias 😉

Stackars Helge!! Hoppas verkligen att det inte är en så elak bacill som det verkar.

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny K

  Stackars lilla rara söta busiga Helge,magsjuka som är så jobbigt?. Vi hade det här för en o en halv vecka sen…jobbigaste ”vanliga” sjukdomen ja vet,men beror nog på att det är farligt för mig då ja knappt har nån tarm kvar alls (svår tarmsjukdom) o blir väldigt dålig (oj,va ju inte meningen att ja skulle ”gnälla” här) men lider verkligen med dom som blir magsjuka. Hoppas han snabbt piggar på sig så han kan fortsätta med sina söta små bus….han är verkligen världens charmigaste lilla unge med bus i blicken❤️. Å ”peppar peppar” att fler av er inte smittas✊. Alla era barn är väldigt fina. Syskonen bryr sig verkligen om varandra,äkta syskonkärlek på hög nivå❤️ Din blogg/instagram spridder verkligen kärlek o glädje på nätet❤️ .Tänk om alla barn fick bo i en sån kärleksfull familj,där alla månar om varandra o har sån gemenskap❤️ . Ni är verkligen underbara förebilder för föräldrar om hur barn ska få växa upp❤️ Sen förstår ja ju att givetvis även dina barn kan ”komma i hop sig” o att du ibland säkert blir ”arg”/får säga ifrån….det hör ju liksom livet/föräldrarskapet till. Är ju främst vi föräldrar som måste/ska lära våra barn rätt o fel så att det växer upp till ansvarsfulla egna individer,hur de ska möta/bemöta omvärlden. Skulle ja av nån andledning vara ledsen,arg,besviken på nåt så blir ja alltid lite gladare när ja läst på din blogg☺️.. Hoppas oxå att Mattias lyckas bli av med bägge stickorna o att inget blir kvar,kan ju då lätt bli infektion/inflammation. Idag vaknade vi upp till ett vinterlandskap,har knappt haft nån liggande snö denna säsong☃❄️☃. Har tre hundar o en av dem en chiuvava/papillon (öh stavningen?) är fortfarande unghund,blir 1 år 10 mars,så han har inte upplevt snön liggande så här tidigare. Han avskyr regn☔️,vägrar bli blött om tassarna??,tycker det är super läskigt,så när vi gick ut i gryningen så strök han sig så länge det gick längs vår husvägg?. Ja har haft hundar nästan i hela mitt liv men detta är första hunden som ja har som går på tass (tå),ser verkligen jätte roligt ut?. Ja tänkte att vi håller oss i trädgården så här första gången så han får känna på snön. Han älskar o gräva i jord,så när han efter mycket om och men upptäckte att det gick att gräva i snö oxå,så att den yrde runt honom så var det plötsligt riktigt skoj❄️?☃……ja tills han var tvungen att gå,trippa fram i snön,då totalvägra han o skrapa på mina ben o försökte klättra upp i famnen på mig?,tillsist ”smälte” ja för de bedjande små söta ögonen o plocka upp honom,,ja fick snabbt en blött snöig puss? samtidigt som svansen gick som en propeller,sen krafsa han med framtassarna o skulle in innanför min jacka o det fick han förstås,han drog även in huvudet…han vill heller inte bli blött om öronen o nosen,är ju nästan lika kallt o läskigt som det blir om tassarna. Han syntes inte alls innanför min jacka så ja fick helt plötsligt väldigt stora bröst som ja fick ha en näve o arm under för att hålla på plats?. När vi kom in så kastade sig både han (Charlie) o mellanvovven Teddy framför brasan som ja tände innan vi gick ut?,där älskar de o ligga tillsammans o mysa?❤️?,dröjde inte länge fråns katten kom o tvätta(slicka) dem torra…å där ligger de fortfarande alla tre o mår gott❤️????❤️. Min äldsta vovve däremot håller sig så långt borta från brasan som möjligt,Elton är 12 år gammal o blandning mellan gråhund o golden,älskar kyla,skulle kunna ligga ute dygnet runt nu under sitt äppleträd o tugga på pinnar eller mjukisdjur????. Ja brukar skoja o säga att han är helt fel vaccinerad (eftersom både ja,småhundarna Teddy o Charlie o katten Birk är väldigt frusna). Inatt innan ja tände brasan delade ja min elektriska värmefilt med Teddy,Charlie o Birk…trångt men väldigt mysigt❤️?❤️. Elton skulle helst ha -20 grader samtidigt som det skulle blåsa nordanvind…Brrr???. Mina nära,kära o bekanta brukar säga att mina djur inte fattar att de är just djur…ha ha nog är de bortskämda,men ja har ändå rätt bra ”ordning” på dem,å kärlek kan man ju aldrig ge för lite av (i alla fall så länge man lär dem vad som är rätt o fel,precis som för hos människor,vi ger ju våra barn massor av kärlek samtidigt som vi lär dom detta med rätt o fel (oj,vad ja tjatar),lär dom bli ansvarsfulla omtänksamma egna individer). Jösses,vad ja babblar på,vet ej hur ja kom in på detta men är nog för att det var så skoj o se Charlies reaktion på liggande snö för första gången nu på morron eller rättare sagt i gryningen. Vad ja egentligen bara skulle skriva är ju att ja hoppas att Helge snabbt kryar på sig,helst redan mår bättre? Och att ni andra slipper få det. Hoppas du o Helge fick i alla fall några timmars sammanhängande sömn???. Ja sover själv väldigt väldigt dåligt o det är ju mycket bättre att få sova några timmar sammanhängande än att vakna flera gånger i timmen en hel natt. Ni får ha en så mysig dag som det är möjligt när magsjukan är på besök,mysa ner er i soffan o se på nån bra film?,man blir ju rätt trött o sliten vid o efter magsjuka?. Är det inte ni ibland som bäddar med madrasser,täcken o massa kuddar i vardagsrummet? Låter helmysigt att få med hela familjen på det❤️. Krya nu på er o ha det så bra ni kan,krya kramar??????.

  1. mammalinda

   Åh så underbar du är! Så glad jag blir! Och så härligt med hundar! Jag är uppvuxen med djur (katt, hund och häst). Men vi har inte riktigt känt att vi har tid med djur. Men speciellt hundar är ju väldigt underbara! Det blir verkligen en nära vän.
   Ja vi brukar kompissova över lite då och då. Senast var vid nyår tror jag. Fast vi vuxna brukar inte sova så bra då. Det blir så många armar och ben överallt 😉 Men ändå är det väldigt mysigt!!
   Vi hade stark blåst här och var tvungna att springa ut och rädda pulkor, hinkar mm från att blåsa bort. Det var nästan att Helge blåste omkull. Vi var inte ute länge direkt. Kallt var det!!!
   Många kramar fina du!!