Mammalinda

Idag var ingen bra dag, så här dagen innan hans födelsedag

På morgonen vaknade en haltande Alve och det visade sig att hans knä inte alls mådde bra. Alve ramlade på skolan i fredags och skrapade bort huden på en stor yta under knät. Och så igår ramlade han igen och eftersom det blödde rejält plåstrade skolan om såret.

Det såg inte alls bra ut i morse! Så han fick sätta sig i duschen och göra rent såret.

Och i morse tog jag till slut tag i att ringa till tandläkaren. Alves tandställning har varit borta. Länge. Nästan en evighet. Jag förstår verkligen inte. Den försvann här i huset, någonstans innan en måltid och den går verkligen inte att hitta. Vi har letat överallt. I alla rum. Alve har ju lagt den någonstans, så någonstans måste den ju finnas. Jag har hoppats länge på att vi ska hitta den. Men näpp!

Självklart frågade tandläkaren hur länge den har varit borta och jag försökte få det att låta bättre än vad det var
-Ja, i två veckor har den i alla fall varit borta. (å lite till är ju sanningen men det sa jag inte…)

När Alve fick höra vad jag hade sagt till tandläkaren sa han lite uppfostrande
-Men mamma! Tycker du inte att tandläkaren förtjänar att höra sanningen!!

Haha, jag älskar verkligen hans kommentarer!!

Vi fick tid direkt på förmiddagen. Så vi åkte in och Alve fick göra avtryck. Ingen rolig grej det där. Först underkäken och sedan överkäken. Det värsta är överkäken. När allt var klart pustade vi ut båda två. Tills vi såg tandläkarens blick. Avtrycket på överkäken hade inte blivit rätt så Alve fick göra om.

Vilken dag!! Jobbigt sår på knät, tandläkaren och dessutom avtryck som inte alls är poppis (fullt förståeligt).

När allt detta var klart var skoldagen nästan slut, så vi åkte hem och lunchade istället. Och gjorde en stor fika. Som plåster på såret.

Idag var ingen bra dag, så här dagen innan hans födelsedag… Men jag vet att han var ganska nöjd ändå. Han har spenderat eftermiddagen med att spela Minecraft med Viola. Perfekt sett att vila såret på! De är så härliga att lyssna på när de pratar med varandra Alve och Viola. Jag fattar verkligen INGENTING men tydligen är det ett språk de båda har koll på!

Imorgon blir det födelsedagsfirande för vår fine Alve. Härligt!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.