Mammalinda

Att vara sjuk och ändå gå ut.

Vilken härligt solig dag det har varit idag. Och trots att Helge är väldigt förkyld, hostar förskräckligt och har feber var vi ute två gånger idag. Jag tror att frisk luft gör gott, bara man håller sig någorlunda lugn. Det är ju inte så att han är så lugn inne direkt. Han står på händer, hoppar och klättrar. Nästan som vilken dag som helst. Fast han är lite tröttare och mycket hostigare och rossligare. Då är frisk luft bra!! Fast jag fick jaga honom med mössan många gånger för den ville han bara slänga av sig. Och det är viktigt med rätt klädsel när man är sjuk.

Är man frisk däremot, ja då går det väl si så där med klädseln…

Viola busungen tyckte det var sommar och sprang ut i leggings och vårjacka. Och så sjöng hon sommarsånger om att sommaren var här och att det var så härligt.

Och så blev det en hel del konster på studsmattan. Viola gjorde sitt och jag hejdade Helge att inte härma efter. Särskilt den där med att hoppa från gungställningen till studsmattan. Den passar verkligen inte så bra för lille Helge.

Det är ju tur att vi bor på landet så att vi kan vara ute hur mycket vi vill även om vi är sjuka. Det finns ju inte så många som vi kan råka smitta ner direkt… 🙂

Vi målar en hel del. Jag har alltid älskat att måla och pyssla med barnen. Just nu är stora favoriten för Helge att måla av händer och fötter. Lika spännande varje gång när man lyfter på handen. Hans egna hand på pappret!! Det är så gulligt. Alla 3 mittenfingrarna är typ lika långa. Det är oftast så när man har Akondroplasi.

Idag kom traktorn med ytterligare ett lass ved. Högen bara växer och växer… Helge och Viola tyckte det var spännande att se på i alla fall.

Mössan har han tagit på sig själv och han är superstolt. Och tröjan är egentligen alldeles för kort i magen men passar perfekt i ärmen. Så den hänger kvar. Han gillar den!

Nu ska jag gå in till min lille pojk som hostar så förskräckligt. Det blir nog inte mycket sömn i natt heller…

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.