Mammalinda

Logoped, renovering och en liten sjukling

När det blev bestämt att Helge skulle gå hos logoped, kände jag mig rätt nöjd med att ha i alla fall ett möte i stan och slippa åka iväg. Tills logopeden från stan ringde och berättade att vi var tvungna att vända oss till barnhabiliteringen. Tydligen är det så att om man tillhör barnhabiliteringen så ska man alltid vända sig dit.

Egentligen var det tänkt att vi skulle träffa logopeden samtidigt som vi var på lekoteket igår. Men Viola var förkyld och därför bestämde vi oss för att vara hemma för att inte smitta ner någon och just då glömde jag bort att vi bokat in oss med logopeden också. Så nu blev det framflyttat typ en månad. Typiskt!

Men kanske bra ändå. Igår eftermiddag började Helge hosta förskräckligt och dessutom har han nu på kvällen börjat låta rossligt när han andas. Ingen bacill man vill bjuda någon på. Särskilt inte barnen på barnhabiliteringen…


Idag har jag jobbat med att dra tapet i vårt vardagsrum på ovan plan. Det tog lång tid att övertala Mattias med att vi skulle ta fram timmerväggen och måla den vit. Han ville hellre ha tapet. Och när han äntligen gick med på att försöka och såg timmerväggen, så har han ändrat sig. Nu vill han ha trärent istället. Och jag vill fortfarande måla vitt så klart. Timmerväggen är inte så fin, annars kan det ju vara lite synd att måla vitt. Så nu är vi oense igen, som alltid när vi ska renovera.

Det är inte lätt att renovera när vi nästan alltid har olika åsikter om vad vi ska göra. Det blir mycket diskussion och funderingar innan vi har kommit överens. Haha, så kan det vara!! Ni ska bara veta hur lång tid det tog innan vi ens kom överens om de andra bitarna med rummet (typ några år haha). Vi får se vad som händer med väggen.

Nästan hela tiden som jag har jobbat med rummet har jag haft någon hjälp av barnen. De hade dragit tapet de också och samtidigt småpratat. Så mysigt att få lite sällskap!!

Nu hoppas jag på att Helge blir bättre under natten. Han hade 39 graders feber på kvällen och låter som sagt inte alls bra när han andas. Stackars Helge!! Dock var han nästan som vanligt under godisstunden. Då var han nästan mirakulöst botad 😉 En stund i alla fall…

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.