Mammalinda

Julen 2016

Jag hade tänkt att önska er alla god jul igår, men det var så fullt upp med alla förberedelser så jag hann helt enkelt inte med att göra något blogginlägg. Men jag hoppas verkligen att ni har haft en helt underbar julafton, med mycket kärlek, gemenskap, god mat, lugn, och glädje.

Här har det blandats med en hel del av ovanstående samt en rejäl dos av uppspelta och pirriga barn, en intensiv julklappsutdelning och värsta papperskaoset under och efter att paketen öppnats.

Och så lite stress innan gästerna kom. Det stod en skurhink vid toaletten, strykjärn och bord i vardagsrummet och matsalen var knappt dukad eller hade tillräckligt många stolar. Jag blev klar precis när alla gäster kom!! Eller pappa hann att se en hel del kaos.

Helt enkelt precis en sådan jul som jag önskar mig. Det hör till med lite stress och kaos. Och jag älskar verkligen att se när barnen öppnar sina paket. Deras glädje och förväntan! Och iver! Då gör det inget att hela vardagsrummet förvandlas till ett hav med paket, papper och kartonger!! En stund tog Helge en paus i öppnandet och dök bland alla papper istället! Haha!

Vi firar jul hemma hos oss och i år skulle vi bli 18 personer. Min pappa, syster och bror med deras familjer och Mattias båda bröder. Och så var även min farbror med. Det är så härligt att få fira julafton med alla!!

Här sitter Helge och säger ”namnam”! Mattias har stått i köket i flera timmar och ändå är det inte dags för middag än!! Så konstigt!! Helge satt länge, länge och väntade i matsalen på att få mat!

De stora barnen satt och väntade vid tv:n på att alla gäster skulle komma. Hm, strykbordet passar inte riktigt in 😉

När gästerna kom blev det typ en miljon paket runt granen! Och barnens ögon tindrade förväntansfullt! Sååå många paket!!

Borden är dukade och snart är det dags för mat. Äntligen! Och Helge står fortfarande på en stol och väntar. Fast nu har han bytt stol. Haha, han är alltid hungrig!

Vi hann precis äta, duka av maten och plocka fram allt julgodis innan Kalle Anka började. I år har vi gjort mycket mer julgodis än vad vi brukar. Så nu har vi många favoriter!! Det är ju så gott!! I år hade vi knäck, apelsinchokladfudge, limefudge, nutellafudge, bontibollar, wienernougat och jordnötskola.

Viola och Helge pratade och myste under hela Kalle Anka. Och Helge tokfrossade godis!! Vi hade en pall vid bordet så att han kunde hämta godis själv. Är det julafton så får man faktiskt frossa!!

När Kalle Anka var slut började barnen spana i fönstret. De visste att det var på gång. Helge var väldigt ivrig på att få träffa tomten igen trots att han var rädd för tomten förra gången. Och plötsligt så dök tomten upp där i fönstret! Stor glädje!!

Här har vi faktiskt städat upp mycket av kaoset! Haha, tänk att det alltså såg ÄNNU värre ut några minuter innan bilden togs!!

Helge fick en STOR kulbana. 

Gissa vem som satt och lekte med den när Helge hade gått och lagt sig!! 😉 Haha! Mattias får inte riktigt chansen att leka med den när Helge är vaken.

Jag önskar er alla en fortsatt underbar julhelg!!

Många kramar

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    God jul till hela familjen! Ser ut som ni hade en fantastisk härlig julafton? Det har vi haft också? Juldagen är så skön att vakna upp på tycker jag, allt är lugnt och stilla och hela familjen hasar runt i pyjamas dagen lång och pysslar med sina nya saker. Hoppas ni njuter av juletiden och att ni får en fint nyår!?Kram till hela familjen

    1. mammalinda

      Tack snälla Johanna! Härligt att höra att er jul var underbar! Vi hade typ samma juldag, pyjamas är skönt ibland 🙂 Man behöver bara vara ibland också. Många kramar till er!