Mammalinda

BVC 2,5 års kontroll för Helge

Jag funderade på hur det skulle gå för Helge på dagens 2,5 års kontroll då man har språktest på BVC. Jag har själv aldrig varit orolig över att Helge inte pratar så mycket eller så bra. Han är så himla med när vi pratar ändå. Lyssnar, förstår och försöker så gott han kan. Det räcker gott för mig. Ordförrådet och uttalet kan komma senare. Alla barn behöver ju inte utvecklas i samma takt!! Säkert kommer det bli lättare för honom när han har fått rör i öronen och hör bättre.

Det kravet som BVC har vid 2,5 år är att barnet kan 50 ord (det behöver inte vara bra uttal). Först tänkte jag att han aldrig skulle komma upp i det antalet, men sedan började jag skriva ner de ord han sa. Och faktiskt är det ungefär så många ord han kan. Däremot så skulle hon prata med vår läkare om remiss eventuellt skulle skickas till logoped ändå i och med att uttalet inte är så bra. Om det inte blir en träff innan operation så lär det bli en träff efter.

Efter språktest så ville hon kolla lite motorik och då var Helge så himla härlig!! När sköterskan frågade Helge om han kunde hoppa jämfota så gjorde han det och strax efter så ställde han sig i en klockren på händer pose. Han stod helt stilla fast på händer. Haha, hon tappade hakan lite där!! Helge visar var skåpet ska stå!! Vem behöver kunna bra uttal när man är så grym och kan stå på händer 😉

När vi kom hem hade Helge somnat i bilen. Sov som en liten söt gris gjorde han! Eftersom klockan var 16.30 ville jag inte att han skulle sova så länge, så jag la honom i matsalen där de andra barnen höll till (och vi vuxna också). Jag hoppades på att han skulle vakna självmant men inte!! Det var inte så poppis att bli väckt!!

Som tur var hade Alve och Viola bakat sockerkaka, så fokuset hamnade på kvällens fika. Haha, då blev han genast ganska pigg faktiskt! Vem vill missa en fika liksom!! 🙂

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jenny

  Va kan han stå på händer?!?! Det är väldigt imponerande 🙂 Min dotter hade inte 50 ord vid 2.5 men där emot var hon i fatt sina kompisar vid 3. Hon hade ju lagrat ord så när hon väl började så hade hon så många fler 🙂 Men jag oroade mig jätte mycket vilket jag tycker är lite trist nu efteråt. Skulle bara njutit av min härliga lilla tjej 🙂

  1. mammalinda

   Ja, visst är det coolt!! Det finns ett klipp på min Facebook sida om du vill se 🙂
   Det är så lätt att oroa sig som förälder. Det har nog alla föräldrar gjort någon gång alldeles i onödan. Kram