Läskigt kalas – Mammalinda

Mammalinda

Läskigt kalas

Här kommer beskrivning på vårt läskiga kalas som vi hade idag, både inbjudan, läskigt godis och några olika läskiga lekar.

INBJUDAN

Jag skrev text och Ethel pyntade inbjudan med ett spöke och olika tillbehör som horn, hatt, handväska, hår osv.

LÄSKIGT GODIS TILL GODISPÅSEN

Vi valde ut några godisar som vi “pyntade” läskigt som vi sedan la i godispåsen tillsammans med annat godis. Så kexchoklad och klubbor blev…

…kistor och spöken. Kistorna har vi slagit in i vanligt vitt papper och spökena är klippta bitar från ett trasigt lakan och så ett litet gummiband för att hålla fast det.

Vi pysslade många spöken!!

LEKAR

Barnen delades in i 2 lag och så fick de tävla mot varandra.

 1. SPOTTA GRODOR OCH HJÄRNOR
  Första leken var spotta grodor och små hjärnor. Vi hade två kastruller, en nära och en lite längre bort med olika poäng om man träffade.
 2. HÄXANS INGREDIENSER
  Jag hade gjort 10 burkar med 2 burkar av varje smak. En person från varje lag fick komma fram och så fick de slå en tärning. Den som fick högst nummer fick välja smak av alla hemska ingredienser som de skulle tävla om. Den som snabbast kände vad som smaken liknade skulle ropa ut det och det lag fick poäng.
  Det var egentligen inga läskiga smakar (förutom 1) men eftersom namnet på burken var något äcklig, så tyckte de att det var lite läskigt i alla fall. Och bara välja bland alla läskiga smaker var också lite spännande och otäckt på samma gång!

  Jag använde mig av lakan och gummiband även här. De läskiga ingredienserna var
  Kaninblod = vatten och hallonsylt
  Giftiga svampar = vatten och salt (det här var den enda äckliga smaken)
  Trollsnor = vatten och riven gurka
  Hjärnvätska från möss = mjölk
  Öronvax från zombie = pressad apelsin

 3. ZOMBIEGÖMMA
  Vi hade spikat upp ett lakan vid en dörr (med bloddroppar på) och så hade vi gjort 3 hål i lakanet. Barnen fick stoppa in handen i hålen och försöka hitta det hålet där bunken med gegga i var. I geggan låg också en hård sak som de skulle försöka identifiera. Bakom skynket fanns en zombie. Första gången barnen stoppade in handen kunde det vara en zombiehand de mötte, eller en kall gaffel eller en lurvig päls. Och ibland när de kände i hinken kom handen eller gaffeln också. Men de såg ju aldrig vad de skulle möta.
  Vi hade 6 bunkar med geggor och i varje bunke fanns en hård sak. Det var Spik, Potatis, Ödla, Kam, Ekollon, Nagelsax. Fast sakerna kom inte i ordning. Sedan skulle de ta första bokstaven i orden och försöka få fram ett ord. Det blev alltså SPÖKEN.
  Här är några av de läskiga geggorna:

  Det är vatten och majzena som vi kokat ihop och låtit svalna och karamellfärg, det fick föreställa snor och blod. Och så har vi maskar på bilden. Vi hade också skalbaggar (mackaroner) och mosad hjärna (havregrynsgröt) och bajs (chokladpudding).

  Barnen ser ju inte geggorna, men när handen kommer ut igen så syns det en hel del (ha handduk redo!!!)

  Här är skynket:

 4. FRANKENSTEINS ÖGA
  Denna lek hann vi tyvärr inte med. Men den går ut på att en person från varje lag står på vardera sida vid ett bord och så ska man blåsa en pingisboll. Om bollen åker ner på motståndarens sida så blir det mål och poäng.
  Så här såg ögonen ut:
 5. VÄKTAREN VAKTAR SILVERGÖMMOR
  Den här leken gjorde vi ute. Eftersom vi bor på landet är det väldigt mörkt här. Vi släckte också ner inomhus så att det inte skulle lysa upp för mycket. Vi hade 6 konservburkar (silvergömmor) med bokstäver i som barnen skulle hitta. De fick en ficklampa till hjälp som vi hade lagt i en röd plastbit i och därför blev det rött blodigt sken. Ute fanns också en högtalare med spökljud, en overall som hängde (och såg ut som en hängande gubbe), en annan röd lampa och så Mattias utklädd till spöke som gick omkring och lät lite.

  De hade 5 minuter på sig att hitta burkarna (lagvis). De hade nog gärna varit ute längre tid, men mer än så hann vi inte med.


  Och så lite extra aluminiumfolie på burkarna. Bokstäverna bildar ÄR BÄST.

Så här såg lapparna ut som lagen fick och där vi skrev poäng. Dock saknas det en rad under Zombiegömman för det var 6 bunkar…

Vi hade 2,5 timme på oss och var 8 barn. Vi hade gärna haft lite mer tid på oss, så 3 timmar funkar nog perfekt för att hinna med allt (om man har paketöppning, middag och fika också).

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Martina

  Vill bara tacka för så mycket lekfull inspiration! Älskar också att skapa fantasifulla hemmakalas i en tid av Andys lekland. Och dina idéer förkortar min planering avsevärt! Kanske är nått i vattnet kring Sommen… gick i samma klass som din smarta man Mattias, men hittade din sida av en slump. Världen är liten.

 2. Johanna

  Men åh så fint och roligt pyssel till kalaset!😃 Vad påhittiga ni är! Våran dotter Nikolina fyllde 10 år igår (11/11) men vi hade “bara” kalas för släkt familj och om några veckor ska hon ha kalas på Gymnastikens hus. Hoppas barnen hade en kul och spöklik dag👻 Kram kram

  1. mammalinda

   Tack så mycket! Ethel fyllde 11 år i augusti men det blev kompiskalas först nu. Haha, bättre sent än aldrig! Så roligt med gympakalas, det har jag tänkt på många gånger jag också. Men barnen vill vara hemma. Det är roligt med kalas och födelsedagar. Du får gratta Nikolina från mig! Kram