Rensat ur garderoben och bajsskorna var på! – Mammalinda

Mammalinda

Rensat ur garderoben och bajsskorna var på!

När Viola var på förskolan försökte jag ordna i Helges garderob och Helge “hjälpte” till. Han satt där som en kung bland alla högar av kläder. Jag försökte sortera kläderna i sådant som skulle rensas bort, rentvätt som skulle in i garderoben och kläder från vinden som jag tror att han kan använda och som ska in i garderoben. Helge organiserade han också. Flyttade på kläder så som han tyckte passade. Kastade lite dit och flyttade lite hit. Jag fick jobba mitt snabbaste för att hinna ordna tillbaka alla kläder samtidigt som jag jobbade vidare. Men nu har jag rensat bort alla byxor i storlek 62 och de flesta i stl 68 (mest för att de är för smala i magen). Och så har Helge bestämt att bodys bara är för bebisar. Och Helge är så klart ingen bebis. Så alla bodys åkte bort de också!!

Men han var påhittig lille Helge. När han tröttnade på att flytta runt kläder, började han dyka bland alla kläder. Haha, han såg helnöjd ut!!

Och när man dyker så håller man för näsan!! Eller Helge gör ju inte det, men han har sett andra göra så. Så därför brukar han hålla för näsan tills han kommer till vattenytan och då släpper han. För han behöver ju inte alls hålla för näsan när han är under vattnet. Och nu när han lekte att han dök så höll han för näsan.

Och så kastade han sig handlöst i sängen…

Han lekte också kurragömma…

…och gosade med kläder.

Jag vet inte hur lång tid det tog att få i ordning på alla kläder när jag hade såååå mycket “hjälp”. Men jag hade ju stor underhållning samtidigt så det gjorde inte så mycket.

Helge (och jag) har varit väldigt trötta idag. Han har någon förkylning som han blir klart tröttare av. Och därför har det periodvis varit en sådan där dag när INGET är rätt.

När vi skulle åka för att hämta Signe och Viola, klättrade Helge snabbt upp på skohyllan (vi har flera plan bara för att få plats med alla skor). Han skulle hämta sina skor som han alltid brukar göra, men när han var några hyllplan upp och hade kastat ner sina skor ropade han ängsligt “Mamma!”. Så jag frågade om han ville ha hjälp ner från skohyllan och det ville han. När jag hade hjälpt honom ner, kastade han sig fram på golvet och skrek “neeej, käääll!!”. För då kom han ju på att han vill göra saker själv och inte alls få någon hjälp. Han vill ALLTID göra saker själv!! Superarg var han!!
Det blev några några andra ändringar (dvs. fajter) på hans ytterkläder också innan det äntligen var dags att gå ut och då inser han. Han har på sig “bajsskorna!!”. Han har ett par dyra, fina skor som han har bestämt är fel. Han vägrar dem!! Och därför har jag plockat bort alla skor som är för små (som Helge bara skulle använda hela tiden) och nu finns bara dessa skor och hans stövlar. Därför använder han BARA sina stövlar. Men idag hade han glömt bort sig, tills NU. Och när han inser att han hämtat bajsskorna så börjar han försöka ta av sig skorna samtidigt som han skriker “nej, ko, blääää!”.

Det börjar bli bråttom och jag börjar bli trött på alla olika bud om vad som gäller. Så jag börjar göra en riktigt ful dans och dessutom en egenpåhittad sång om att Signe är alldeles ensam i skolan och står och väntar. Det lät riktigt hemskt och såg nog inte klokt ut!

Haha, Helge kommer helt av sig!! Han sitter alldeles tyst med stora ögon och bara tittar på mig. Alldeles chockad typ! Med öppen mun och allt!

Efter det går vi ut och åker iväg. Och bajsskorna är på!

Haha, ibland har man tur!

Kram

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.