Idag serverades middagen på golvet! – Mammalinda

Mammalinda

Idag serverades middagen på golvet!

Idag hade vi tänkt göra höstträd med handavtryck, men Helge ville fortsätta göra handavtryck och Viola fortsatte måla med sitt så några höstträd blev det aldrig. Bara massor av skapande och en hel del kladd!

Helge sa “till, till” efter varje målning och ville aldrig sluta. Han älskade när jag målade på hans hand och tyckte det var väldigt spännande att se avtrycket på pappret när han lyfte på handen. Hur skulle avtrycket se ut?

Det var tänkt att barnen skulle göra prickar i färgerna gult, rött och orange runt trädstammen men som sagt dit kom vi aldrig.

Efter många, många handavtryck så tog jag fram fingerfärg och då fortsatte barnen att kladda med händerna själva. 

Vanligtvis har vi ett alldeles eget pysselbord, men eftersom vi gör i ordning det stora vardagsrummet är pysselbordet borta. Och pysslet hamnar på matsalsbordet istället.

Så här ser det ut när två barn har pysslat loss 🙂

Passande nog lovade jag Viola igår att vi skulle äta middag på golvet idag. De skulle nämligen göra det på förskolan idag och eftersom Viola är ledig från förskolan, så gjorde vi det hemma istället.

Mitt i middagen kom min pappa. Han tittade förvånat först på vårt matsalsbord och sedan på golvet där vi satt och åt och sa sedan “VAD håller ni på med?!”

Haha, han tyckte vi var lite knasiga. Och inte ville han äta middag på golvet heller, men jag lovade fika vid matbordet efter maten istället. Och det hörde Helge och gjorde ett jubel och ställde sig upp och gjorde en dans.

Haha, man behöver ju inte oroa sig för att Helge ramlar ner från stolen i alla fall. Men istället råkade han sparka till Violas glas så mjölken for iväg.

Men nu har vi testat att sitta på golvet och äta middag i alla fall. Fortsättningsvis sitter vi vid matbordet istället.

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.