Idag fick vi operationstid! – Mammalinda

Mammalinda

Idag fick vi operationstid!

Tanken var att min pappa skulle köra Signe idag till ridningen, men hans bil pajade. Och Mattias var iväg på annat. Så vi fick tänka om. De stora barnen stannade hemma och jag, Viola och Helge åkte till stallet. Men innan vi åkte dit plockade barnen en hel hink med äpplen som de skulle mata hästarna med. De var väldigt taggade på att mata hästarna med alla äpplen!

Och så somnar Helge i bilen och sov igenom nästan hela stallstunden!! Jag hade hämtat ner den varma åkpåsen på vinden så han hade det nog riktigt gott där nere i vagnen. Det är riktigt kallt och ruggigt i stallet!!

När vi kom hem var det kväll och snart läggdags. Så Mattias kom hem med pizza till alla barns glädje!! Alve tyckte att jag och Mattias skulle vara borta lite fler kvällar så att vi kunde överraska med pizza lite oftare. Vi tände lite ljus och hade det riktigt mysigt!! Och Helge var ju superpigg så han pratade på för fullt och snaskade på sin pizza. Annars kan det ju bli lite gnälligt så där på kvällen.

Vid matbordet tidigare idag när alla barn var samlade skvallrade ett syskon på Alve att han ibland svär i skolan. Alve vet ju att han inte får och därför är han väldigt noga med att inte svära hemma och vi har också pratat många gånger om att han behöver jobba med de fula orden i skolan. Alve såg ångerfull ut och började förklara sig:

“Jag vet. Det började när jag var 5 år och jag ville vara tuff precis som morfar. Och eftersom morfar svär så började jag också göra det.”

Haha, det lät så roligt. En annan dag när vi pratade om detta, berättade Alve att han hade bestämt vilket nyårslöfte han skulle ha i år. Han berättade stolt att hans nyårslöfte skulle vara att sluta svära år 2018. Jag frågade varför målet var satt så långt fram i tiden och då svarade han att “det var så himla svårt att sluta svära att han behövde lång tid på sig för att lyckas men att han redan hade börjat”. Han lät riktigt hoppfull om att lyckas också!

Haha, han är för rolig!!

Och idag ringde de från Eksjö om Helges öronoperation. Först ville de ge oss en tid redan nästa vecka, men då är vi uppbokade. Så om två veckor ska Helge äntligen få sina rör! Jag känner mig väldigt hoppfull om att detta kommer hjälpa Helge att höra bättre och därmed blir det lättare för honom att lära sig prata mer. Det ska bli så skönt att han ska få denna operation!

Kram

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.