En paddtjuv och en liten medbrottsling – Mammalinda

Mammalinda

En paddtjuv och en liten medbrottsling

Nu har vi fått börja gömma Ipad:en för lille Helge älskar att titta på engelska sånger. För ett tag sedan vaknade jag mitt i natten av att Helge ropade högt “Paaa” och då hade han tänkt titta på paddan. Jag sa (nog lite surt) att han skulle lägga sig ner och sova igen och då lydde han. Haha, det var lite surrealistiskt!! Och idag flyttade han en stol för att nå Ipaden och han såg galet nöjd ut när han, efter att ha fått ner paddan från bordet, satt i soffan och lyssnade på “wheels on the bus”.

Vi brukar titta på skärmar på morgonen och på kvällen, men på dagen gör vi annat. Helge skulle nog kunna tänka sig att titta på paddan hela dagen lång.

En annan gång Helge lyckades få tag i paddan var Viola en medbrottsling och gömde Helge under filtar och kuddar för att jag inte skulle se att han hade en padda i knät. Fast sedan kom hon och berättade att han hade tjuvat paddan och satt och spelade. Haha, det finns många små poliser här i huset! Det hördes ett litet dovt musikljud underifrån täcket, så jag hade nog misstänkt honom för att vara paddtjuv i alla fall. Jag trodde nog att Helge skulle vilja ta sig ur sin koja, men han satt där och var väldigt nöjd. I alla fall tills jag tog bort alla kuddar. Han måste ju ha luft. 

Små stilla tår sticker ut ur den gigantiska kojan!! Så gulligt!

Idag var Helge och Viola superduktiga på att städa i vardagsrummet. Det fanns 200 plastbollar gömda under soffor, pianot och några olika skåp. Och så överallt på golvet så klart. Det går VÄLDIGT fort att slänga ut alla bollar från väskan, men tar väldigt lång tid att samla in dem! Men båda jobbade väldigt duktigt!

Jag lämnade dem en stund och hängde upp tvätt och kom tillbaka till ett kaos! Haha, då hade de flyttat soffor, tagit bort soffkuddarna och lagt dem på golvet. De var jätteglada över att de kommit på hur de skulle få tag på alla bollar under sofforna. Haha, det såg VÄLDIGT stökigt ut. Men till slut så blev det fint! Ibland kan de faktiskt städa väldigt bra!

Hoppas att ni har haft en härlig fredagskväll!

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.