Mammalinda

Pinsamma uttryck!

Vissa uttryck som man skapar i familjen önskar man att man inte hade börjat med helt enkelt. För när barnen pratar om det med utomstående så kan det bli mer än tokigt och lite smått pinsamt! Men vi i familjen förstår ju precis vad vi menar! Och det är samtidigt lite roligt med egna uttryck. Men barnen förstår ju inte alltid att det är bara vi som säger så.

När man lagar middag vill man ju att så många i familjen ska tycka om maten som möjligt. Och ganska snabbt insåg vi att vi gillade olika hamburgare, vi vuxna gillade en hamburgare och barnen en annan. Så när vi stod där i affären och skulle välja vilken hamburgare vi skulle handla så ville barnen så klart ha de hamburgarna de gillade. Och det är här det börjar. Jag säger lite förklarande att ”jag hellre vill ha den finare hamburgaren”. Och barnen som är väldigt logiska av sig svarar så klart ”fast vi vill ha den fula hamburgaren”.
Haha, ett knasigt uttryck för en hamburgare, men som sagt helt logiskt. Efter detta samtal handlar vi alltid finhamburgare och fulhamburgare. Det är numer så hamburgare heter hemma hos oss. Och innan varje middag frågar vi vilka som vill ha fin- och vilka som vill ha fulhamburgare, för nu har några av barnen börjat gilla samma hamburgare som oss vuxna.

Men så blir det så pinsamt när man är bortbjuden och det bjuds på hamburgare och barnen frågar om det är fin- eller fulhamburgare. De undrar ju så klart vad barnen menar. Och det låter liksom inte alls bra när barnen sedan berättar att i denna familjen äter de vuxna finhamburgare och alla barnen fulhamburgare. Haha, som om vi köper den fina maten till oss själva och barnen får den fula maten.

Idag när vi var på barnhabiliteringen berättade Viola väldigt ingående för en av sjukgymnasterna att hon förut bara åt fulhamburgare. Jag vet inte hur många gånger hon nämnde ordet ”ful” och jag funderade på om jag skulle förklara det hela för sjukgymnasten men så bytte Viola samtalsämne. Hon började istället prata om sin födelsedag och hur mycket hon längtade efter denna för då får hon både paket och middag. Haha, som om barnen bara får middag när de fyller år. Vilka stackars barn vi har. Bara fulmat och middag en gång per år 😉

Och DÄR kände jag att jag nog fick förklara mig lite. Haha, så knasigt det kan bli.

Idag hade vi namnsdagsfika för Helge. Helges egna dag. Barnen brukar ju få några paket med kläder i, men det hade jag helt missat. Så det får bli en annan dag. Men fika blev det så klart!

Vi firade med chokladklubbor med hästar på. Helge älskar ju choklad och djur, så det passade bra.

Mattias har bakat en slags äppelkaka. Han gillar inte recept utan slänger ihop något ”bara” och igår gjorde han bröd till soppan och hade 3 äpplen i brödet. Äpplen funkade hur bra som helst i brödet också. Haha, om vi ska använda alla våra äpplen på trädgården då måste man ju vara lite innovativ och slänga i äpplen i lite allt möjligt. Vi får se vad han hittar på nästa gång!

Ha en underbar helg!
Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.