Mammalinda

Hörseltest av en 2-åring?!

Jag var väldigt fundersam över hur dagens hörseltest skulle gå till. Hur testar man ens hörseln på en 2-åring? Det är ju inte säkert att en 2-åring förstår vad uppgiften är och om barnet förstår är det inte alls säkert att barnet VILL göra detta. Ingen lätt uppgift! Och hur skulle Helge ta det hela?

När vi kom in i rummet var det helt ljudisolerat och hur konstigt det än låter så kunde man verkligen höra tystnaden! En väldigt konstig känsla! Total tystnad. Helge fick sitta i mitt knä och på vardera sida om oss fanns en tv-skärm och högtalare. Tanken var att Helge skulle vända sig mot den sida som ljudet kom från och då skulle han belönas med att få titta på film en kort stund. Och när filmen stängdes av så skulle han lyssna igen för att se vilken sida ljudet kom från och sedan få titta på filmen en stund till. Och så höll vi på en ganska lång stund. Ungefär 20 minuter. Därefter kollade hon i öronen för att se om han hade vatten bakom trumhinnan och även samma hörseltest som man gör när bebisar föds.

Helge var inte direkt så samarbetsvillig. Han hade bestämt sig för att han inte alls hade lust att titta på film och inte heller vända sig mot det håll som ljudet kom från. Haha, det blev som sagt en utmaning! Hon fick titta på hans ansiktsuttryck för att se på honom om han reagerade något vid de olika ljuden. Ibland vigdades näsborrarna och någon gång reagerade ögonen på ljudet. Men hon fick allt jobba. Och när testet var klart så lutade han sig tillbaka lite extra mycket och slängde upp sina fötter och skor på bordet och blängde på henne litegrann. Som en tyst protest mot henne. Man gör inte vad man vill med Helge!! Haha!!

Efter gick vi till IKEA och fikade och hade en shoppingstund tillsammans. Efteråt var jag HELT svettig faktiskt! Haha! Skriver om det i mitt nästa inlägg när jag har fotat det vi shoppade.

img_4864

Min lille go-unge!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.