Mammalinda

Haha, när barnen bakar i detta hus…

Idag är en sådan dag som vi inte hunnit med så mycket av det vi hade planerat. Det känns så i alla fall. Tanken var att jag skulle få en del gjort i vårt vardagsrum som vi ska göra i ordning. I alla fall få bort 2 bokhyllor och lite annat. Men barnen har bakat en hel del idag. Och det blir en del pyssel med sådant. Även om de inte vill att jag ska vara med och baka, så liksom hamnar jag där i köket i alla fall. Och Ethel kom på att hon skulle rensa sin garderob. Så helt plötsligt låg halva garderoben på golvet som hon inte skulle ha kvar.

Det har som sagt bakats en hel del idag. Och så har kakorna dekorerats, både chokladmuffins och drömmar. Det blev en förmiddagsfika med min syster och sedan en kvällsfika när nästa bak var färdigt.

När barnen bakar i detta hus kan det hända lite vad som helst!! Jag antar att det är så i de flesta hus… Det är både lite charmigt och stressande på samma gång. Men mest charmigt. Dagens händelser:

 • Jag hör ett högt PLASK från köket och när jag kommer in har en bunke med chokladmjölk spillts ut på både bänk och golv. Både ett bröd invirat i en duk och min receptbok fick sig en rejäl dusch. Receptboken blev lite konstig i kanterna, det kladdade liksom ihop, men den funkar fortfarande att läsa i, så det var inte hela världen. Det var bara att skura golvet. Så kladdigt!
 • Liten stund senare hör jag någon ropa ett högt ”OJ” från köket och sedan blev det knäpptyst! Den där tystnaden kan betyda vad som helst!! 😉 Jag väntar en stund men bestämmer mig sedan för att gå in för att se vad som hände. Där skuras det grädde för fullt!! Haha, ibland är de snabba med att försöka undanröja bevis. Men det är ju bra att jag slapp torka själv denna gång.
 • Vid nästa bak är det ett barn som råkar sätta sig i skålen med smält smör (inte alls varm som tur var!! så hemskt det hade varit!!) och med smör på låret blir det väldigt kladdigt!
 • Och när drömmarna ska rullas är Helge med och försöker roffa till sig så många smulor som möjligt. Han ville så klart provsmaka hela tiden! Det blev alldeles fullt av kladdiga smulor på golvet. Jag fick skura golv och bänkar en gång till för dagen. Haha, det såg nästan ut som om någon hade haft krig med degen istället för att rulla den till bollar!
 • Efter det var det dags att dekorera med strössel på kakorna så då kom nästa kladd! Lite strösselkrig denna gång 😉

Haha, jag förstår inte varför jag inte har hunnit med vardagsrummet idag??! 😉 😉

Men vilken lyx att sätta sig till fikabordet och äta nybakt kaka och dessutom TVÅ gånger idag. De är så duktiga barnen som kämpar på i köket! Och jag är riktigt imponerad av Ethel som orkade sig igenom sin 3-dörrade garderob alldeles själv. Hon har grymt mycket kläder den tjejen 😀 Fast inte längre då… Nu ligger det mesta i hallen i väntan på att hitta sin plats på vinden.

Helges nya grej när han smakar något gott är att utropa ”åh!” och samtidigt föra händerna till sidan. Som om han satte bollen i mål, en segergest! Det ser för roligt ut! Ibland dansar han lite också samtidigt som han smaskar!

Stor frossa på G. Tjejerna har ingen chans att hinna göra kakor av all deg. Helge hugger på alla smulor!

Smask!

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. ella

  Dina barn har en fantastisk uppväxt, skulle aldrig orkat med att låta dem kladda så i köket, och ändå hade jag bara två ! Du är otroligt tålig och härlig mamma. Kram till dig

  1. mammalinda

   Tack snälla! Det händer så klart att jag säger nej till bak i köket. Ibland orkar man inte. Det går lite i perioder. Det verkar vara baktider just nu, för det blev ett bak idag med. 🙂 Men när de väl bakar får man räkna med att det händer några olyckor. 🙂
   Många kramar till dig!