Mammalinda

Vilken morgon det blev!

Idag fick jag lämna Viola mycket senare på förskolan än planerat. Jag tyckte nog att jag hade allt under kontroll. Skolbarnen var iväg, Viola hade ätit färdigt sin frukost och Helge ropade inne från sovrummet att han hade vaknat.

Jag och Viola gick för att säga godmorgon till en nyvaken och för stunden glad Helge och så säger Viola glatt

”Idag ska jag till min förskola!”

Hon sa det inte för att retas eller så. Hon var bara glad och ville berätta för sin lillebror. Men Helge blev sur på sekunden och satte armarna i midjan. Han blängde på mig och sa ”Mu!!” väldigt bestämt.

Jag försökte fjäska och lirka med honom för att få honom till frukostbordet, men Helge la sig i protest i sin säng. Han tänkte inte gå upp om han inte fick gå till kossorna!! Jag berättade att vi också skulle till öppna förskolan, men jag tror inte han förstod och kom ihåg vad det innebar. Och så sa jag att vi skulle gå till kossorna senare. Men det var inte lätt att få killen på bättre humör. Han hade bestämt sig; han skulle till kossorna. Och innan frukosten också!!

Vilken morgon det blev!

Till slut kom vi iväg. Väldigt mycket senare än beräknat. Men egentligen spelar det ju ingen roll. Jag har ju ingen tid att passa, så det är bara att försöka göra det bästa av situationen. Någon gång kommer vi ju fram 🙂

Efter denna incident var Helge jätteglad över både öppna förskolan (som han älskar) och besöket hos kossorna. Jag tror nog att det inte är Viola som behöver skolas in på förskola, utan Helge som behöver skolas in med att vara utan sin storasyster. De två har ju alltid varit tillsammans och Viola har lekt och pysslat om Helge hela tiden. De har verkligen gjort allt tillsammans!! Så det är ju inte så konstigt att Helge inte tycker om att hon åker iväg. Han saknar ju sina syskon!!

På eftermiddagen möttes Mattias och jag lite hastigt i dörren. Han tog över hemmet och jag åkte vidare med Signe och till stallet. Jag sa att planen var att vi skulle äta pannkakor på kvällen, men att det behövdes göra en större sats än vad vi brukar. Ethel hade kompis hemma och så ska hon på skolresa imorgon och då ska hon ha med sig några pannkakor som lunch.

Han tog mig verkligen på orden när jag sa EN STÖRRE SATS. Närmare bestämt en sats med 20 ägg!! Det var helt galet många pannkakor och jag vet inte hur länge han hade stått och stekt dessa. Visserligen med 3 stekpannor samtidigt. Trots det tog det nog sin lilla tid…

Nu är det höst och idag tände vi ljus till middagen. Så mysigt med ljus nu på hösten!! Helge var hungrig, så han satte sig på sin stol och väntade och väntade. Och smög med att hälla socker på tallriken som han sedan slickade av. Han trodde nog att ingen skulle se antar jag 😉

Ett megalass med pannkakor!!!

Behöver jag nämna att vi har massor med pannkakor över?! Haha, vi kommer att kunna äta pannkakor till middag imorgon också!!

Mitt höstpiff har fått ta paus idag. Får se om jag kan fortsätta imorgon…

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny från Blekinge

    Ja som det kan bli ibland… Nää här har vi sommar underbart! Rätt som det är slår vädret om o vi får tids nog höst ändå med kyla regn o blåst.. Men visst är det mysigt m tända ljus… Ha en bra dag!