Mammalinda

Hemska getingar!!

Alltså usch för dessa hemska getingar!! Det är knappt att vi kan vara ute, men ändå så har vi bestämt oss! Vi vill njuta av sommarens sista dagar. På kvällen blev det nästan för mycket för oss! Helge blev stucken i fingret och jag på magen!! Igår blev Viola stucken på kinden. De är så slöa och bara sätter sig på kroppen och så när man kliar till, för man känner ju knappt att det sitter något på kroppen, DÅ sticker de till!! Det gör ju så grymt ont också!!

Men utöver det, så bara njuter vi. Så himla härligt!! Igår åkte vi faktiskt iväg för att bada en kortis efter skolan. Det var någon som sa att det var 20 grader i vattnet, helt ok alltså. Helge badade som en tok. Som vanligt! Och några av de andra barnen doppade sig också.

Sedan har vi gått promenader och ätit ute.

Idag tvättade jag badkaret och hällde i varmvatten. Först badade Viola och Helge. Och sedan tröttnade Viola och gick upp. Då hoppade Signe i badkaret och badade länge. Och så tröttnade även Signe. Sist badade Helge alldeles själv. Han ville inte gå upp, även om han hade badat mer än en timme! Helge tröttnar aldrig på att bada. Han är min lille söte guldfisk 🙂 Till slut fick jag övertala honom. Jag lockade med att vi skulle grilla korv (som han älskar) men det var knappt han ville släppa badkaret i alla fall. 

Som vanligt är Helge alldeles vild i badkaret. Han är nästan oftare under vatten än över. Och jag sitter som klistrad för att se om han möjligtvis är under vatten för länge. Han ligger liksom stilla och flyter under vatten. Det ser så läskigt ut! Men han har stenkoll! Ibland när han kommer upp säger han lugnt ”hejhej” till mig och så dyker han snabbt under vatten igen. Trots att han är så liten, så tar han väldigt mycket plats i badkaret. Tjejerna får inte möjlighet att göra så mycket konster direkt…

Det är lite konstiga bilder för det var många nakenrumpor som jag klippte bort. 🙂 Idag gjorde han ljud under vattnet också. Det lät som om det var en elefant under vattnet 🙂 Det tjöt så badkaret vibrerade. Busungen!

Jag tog ett kort i väntan på att korven skulle bli färdig… Helge satt vid min sida och nappade. Och jag skyddade honom från nya dumma getingar. Och alla syskon sprang omkring med varsin flugsmällan och dödade getingar hej vilt som hämnd. De var så arga på getingarna för att den stack Helge. Det var inte lätt för alla getingar där ett tag… Barnen hade som mission att hitta boet så att Mattias kunde döda allihop…

Äntligen korv!! Helge åt 3 stycken!!! Man blir hungrig av att bada länge!!

Efter grillade vi marshmallows. Det är ju så gott! Men grymt kladdigt!

Helge premiär åt grillade marshmallows och han tyckte det hela var väldigt konstigt! Han åt lite, sen satt han mest och kände på allt kladd. När han var tillräckligt kladdig gick han runt och undersökte vad som hände om han la mun/hand mot något. Som Alves rygg till exempel. Han kramade honom om ryggen och sedan tittade han på Alves tröja för att se om det hade kladdat av sig. Och det hade det så klart. Och sedan gick han till mig, som satt i bara underkläder och satte munnen mot min axel. Det var nog lite spännande att se kladdet fastna på olika sätt och känna munnen fastna på olika saker. Han hade en ”kladd-studie” och vi alla blev VÄLDIGT kladdiga! Så är det när barn är upptäckare..

Sen var det snabbisdusch och sängen som gällde för alla barnen. Dagarna går väldigt fort när skolan har börjat…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.