Lantisar på vift! – Mammalinda

Mammalinda

Lantisar på vift!

Stockholm är inte Mattias favoritstad direkt och efter gårdagens äventyr är han bara ännu mer övertygad om att Stockholm är en skitstad. Haha, det var många suck och pust i bilen från både man och barn.

Vi är ju riktiga lantisar och jag tänker alltid att det inte kommer bli några problem. Hur svårt kan det vara att hitta en parkering liksom?! Det är ju bara att ställa sig någonstans, eller hur!! Det fanns inte på kartan att det skulle bli svårt!!

Tanken var att vi igår skull besöka Vasamuseet, sedan strosa omkring lite för att sedan sova på hotell och sedan idag gå på Gröna Lund.

När vi kom till den lilla parkeringen till Vasamuseet fick vi en chock!! Det var bilkö till parkeringen och efter 20 minuter gav vi upp och åkte vidare. Vi tänkte först att det borde finnas en större parkering till museet men det fanns det ju inte. Vi åkte till Nordiska historiska museet och Skansen men överallt var det pyttesmå överfulla parkeringar!! När vi åkte till Gröna Lunds parkering (för att sedan gå till museet) tänkte vi oss en parkering i stil med Liseberg och jag tror att vi såg ut som fågelholkar allihop!!! “Är det HÄR den enda parkeringen till nöjesfältet??!!” Vi åkte vidare… Vi såg också en p-vakt som hade väldigt mycket att göra… Vi var inte så sugna på att göra en rövare för att sedan få P-bot!

Efter mer än en timme var vi tillbaka på första parkeringen och stod i bilkö igen. När det äntligen var vår tur och en bil gjorde sig redo för att åka, backade Mattias så att bilen lätt skulle kunna ta sig därifrån. Då kom en annan bil och ställde sig precis framför den snart lediga parkeringen. Han hade tänkt att snabbt backa sig in på “vår” plats! Då började jag bli arg! Med bestämda steg gick jag fram till bilen och ställde mig framför bilen så att han inte kunde köra in utan att köra över mig. Och så kunde Mattias lätt parkera. Men herregud!! Det är verkligen djungelns lag som gäller!! Man fick liksom slåss för att ha någon chans!!

Vi kände oss nöjda över att äntligen kunna gå till museet. Vi hade nu ca 2,5 timme på oss innan museet stängde och så kommer vi fram. Världens längsta kö för att ta sig in på museet!! Säkert en timme lång! Barnen (och vi vuxna) hade varit jätteduktiga i bilen men när vi såg kön började några misströsta!! Några ville inte alls stå i den superlånga kön i värmen och några hade fortfarande hoppet kvar. Men till slut gav vi upp!!

Istället gick vi en sväng och kollade på båtar, natur, Estonias minnesplats, kyrkogård, klättrade i träd…

…sen åkte vi till hotellet. Scandic Ariadne. Tydligen Sveriges 24e högsta byggnad. Barnen var väldigt nyfikna på vilket plan vi skulle få bo på.

Viola packade smart för att slippa bära. Hon var grymt stolt över sin uppfinning. Lilla gullungen!!

Vi fick våning 11 och väldigt fin utsikt!!

Innan vi vilade oss på hotellet gick vi ner till gräsplätten och åt lite. Och barnen gjorde cirkuskonster.

Det var både Ethel, Signe och Helge som stod på händer. Det såg så roligt ut! Men vilken föreställning de bjöd på!!

När vi handlade lite snabbt fick Helge syn på något som han aldrig åkt förut. “Biiiiil”ropade han högt och det var en supernöjd kille som körde i affären alltså!


På kvällen bestämde vi unisont att vi skulle åka TIDIGT dagen efter så att vi skulle få parkering och slippa långa köer. Som vi var taggade på Gröna Lund!!!

Vi gjorde Gröna Lund idag, men det får jag skriva om imorgon!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.