Några galna bilder på Helge som badar – Mammalinda

Mammalinda

Några galna bilder på Helge som badar

Jag mötte Helge i köket som försökte ta av sig kläderna samtidigt som han glatt pratade om att han skulle bada. Jag trodde att det var något han och Mattias hade pratat om, men det var det inte alls. Han kom på att han ville och så bestämde han sig för att han skulle.

Mattias fyllde upp varmvatten i den lilla poolen och Helge busade loss. Efter en stund slängde Viola av sig kläderna och hoppade i hon också. De badade länge och sedan började hon frysa. Och Helge fortsatte att bada en bra stund efter också.

Till slut var han alldeles blå om läppar och till och med hans smultronmärke hade börjat ändra färg till det blåare hållet. Han skakade till och med, men såg väldigt nöjd ut. Som han älskar att bada!! Och han är dessutom helt GALEN när han badar. Jag tog några kort på honom när han badade som vildast, men eftersom han var näckis så kanske inte bilderna rättvist visar hur vild han är. Näckisbarn är något av det finaste som finns!! Och Helge har så många fantastiska väck på både armar och ben att man blir alldeles till sig av hans söthet. Men jag antar att barnen inte är så sugna på att jag lägger ut små näckisrumpor här, så därför är det mest huvuden, ben och armar som är med på korten.

Helge såg väldigt nöjd ut när han fick sällskap i poolen. Mina små sötnosar!!

Här är han själv i poolen och hans största favorit är att stå upp i ena hörnet, dyka med huvudet före i ett jätteplask för att sedan rulla runt i vattnet några gånger och sedan sätta sig upp. Han kommer under vatten hela tiden och jag sitter som på nålar och undrar om jag ska rycka upp honom ur vattnet, men hejdar mig alltid. Han klarar ju det galant, men ibland ser det lite otäckt ut!!

På det här kortet ligger han på rygg och är helt under vattnet med huvudet. Det är bara ena benet som sticker upp.

Här har han precis slängt sig. Jätteplask! Jag tror att han ska krocka med kanten hela tiden, men det gör han aldrig. Han är bara nära. Ibland jättenära!!

Doppa ner huvudet en stund!

Även idag ställde han sig i gräset för att sedan ta sats, slänga sig på kanten och landa med ett megaplask i poolen. Det borde göra ont, men han bara ler och gör om det flera gånger. Det syns inte på bilderna hur vild han är i vattnet, men det är verkligen helt galet!!

Om ni undrar vad det är för något som står bakom poolen, så är det Mattias egna hemsnickrade dusch som han fixade i måndags. Han satte dit en pump så att vattnet gick runt och så kunde barnen duscha i poolen. Men nu är pumpen borta eftersom den inte tål regn, men ställningen var kvar. Den där duschen brukar komma fram någon gång varje sommar, men den ser lite olika ut från år till år. Det är min man det. Han gör sina små pyssel. 🙂

Mattias har jobbat med veden även idag. Och Helge ville gå ner för att hjälpa till. Pappas lille pojk!! Ibland i alla fall.

Och högen har minskat! Lite i alla fall!!

Jag och några av barnen gick till hästarna och kossorna också. Men kossorna var trötta och ville inte alls komma fram till oss. Hästarna kom en liten stund men så fort gräset försvann, var de inte intresserade längre. 

Helge är rolig. Han ville mata hästarna med gräs, men när de kom nära blev han rädd och ville inte utan sa att jag skulle ge hästarna gräset och när hästarna började äta så ropade han “MIN!!” Haha, lite svårt att bestämma sig ibland!!

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.