Nu börjar det verkligen bli dags… – Mammalinda

Mammalinda

Nu börjar det verkligen bli dags…

Det är inte lätt att hålla Helge inomhus!!! Han vill bara UT! Och nu när det är så varmt är det ofta som någon dörr står öppen. Eller så är det något syskon som går ut och tar med sig Helge ut samtidigt. Det blir en hel del spring för att kolla var han är någonstans. När syskon är hemma så är jag inte lika intressant längre. Det var annat när barnen gick i skola, då var han ju alltid med mig… Men nu är han alltid hos sina syskon!!

Idag har jag försökt städa undan lite här inne. Eller jag har försökt göra något litet vettigt mellan springen för att kolla var Helge gör och är. Jag vet inte hur många gånger han säger att han vill gå ner till pappa som är i ladugården eller till korna för att mata dem. Som han pratar om dessa kor!! Så himla underbart att höra honom.

Nu börjar det verkligen bli dags att bära in all ved och idag har Mattias börjat. Så hela dagen har han jobbat med vedhögen. Och det syns knappt att han har gjort något. Det är så otroligt mycket ved!! Men det behövs göras och vi är alla så glada att ha den där veden när det börjar bli kallt eller när vi vill duscha i varmvatten. Jag och barnen brukar försöka hjälpa till i alla fall en liten stund. Lite symboliskt sådär. Men idag hanns det inte med. Det finns fler dagar att hjälpa till. Det där kommer ta ett tag innan det blir klart!! Men vi är tacksamma att Mattias är där nere och jobbar och jobbar, även om vi hellre hade velat göra annat…

Några kort innan han började att jobba med veden.

Helge ville busa istället. Som alltid.

Idag hade Ethel tandläkartid, så jag, Helge och Ethel åkte in till stan. Helge fick följa med så att Mattias kunde fortsätta jobba med veden. De andra barnen klarar sig själva ganska mycket och mestadels var de med honom när han jobbade med veden.

Innan tandläkartiden köpte jag nya skor till Ethel. Hon valde guldiga skor. Grymt snygga och väldigt mycket hon!

När Ethel satt i tandläkarstolen gjorde Helge danssteg och stod på händer. Haha, han försökte nog få lite mer uppmärksamhet. Den var ju riktad på Ethel.

På eftermiddagen, när jag gjorde middag, försvann Viola och Helge ut (igen) och jag fick faktiskt leta efter dem en stund. De hade krupit in i vinbärsbusken och satt där och mumsade. Eller Viola mumsade och Helge stoppade in i munnen och sa “usch, blä”. Detta sa han inte bara en gång utan varje gång han stoppade in bären i munnen. Han ville nog så gärna att de skulle vara goda, så han försökte många gånger. Haha!! Men Viola älskar dem!!

På kvällen tittade vi på Allsång på Skansen som alla tisdagar. Helge dansade och stod på händer som alltid när det är Allsång på Skansen. Han börjar till och med känna igen introsången. Och jag sjöng och Signe sa “sch” till mig.

Och efter är det Morden i Midsomer. Mattias och mitt favoritprogram. Typ det enda program vi tittar på tillsammans (förutom filmer med barnen då). Alla barnen utom Helge får gå och lägga sig och Helge sitter i soffan tills han somnar. Det är nästan samma pose varje gång. Fötterna på min höft och huvudet på kudden. Mattias passade på att plocka lite småstickor på Helge. Han har gått emot någon tistel så han hade några små stickor både på benet och under foten. Men nu är de borta!!

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.