Mammalinda

Helge, du är helt fantastisk!

Trots att Helge är väldigt kort, blir jag grymt imponerad av honom och vad han klarar av! Han möter så stora hinder, men lyckas oftast ändå överkomma dem. Han kommer på sätt att lösa situationen och han är helt otroligt stark! Visst är det fantastiskt vad människokroppen klarar av bara man har viljan!! Han är vår lille kämpe på alla sätt och vis!

Länge har han klarat av att stå på händer mot en vägg och han har också börjat försöka stå på händer utan vägg (men detta uppmuntrar jag honom inte till för han har inte balansen). Så otroligt stark!! Första gången han gjorde detta var han bara 20 månader och jag blev så paff när jag såg honom!!

Nu den senaste tiden har han blivit väldigt duktig på att klättra. Han är bara ca 70 cm lång men har lärt sig att ta sig upp på hårda matstolar och därmed också upp på köksbordet. Om han är riktigt bestämd på att ta sig upp, kan han ta sig upp på hårda möbler med en höjd som är upp till armhålan på honom. Han behöver inga steg för att ta sig upp, utan han häver sig upp med styrka och vilja!! Och stegen som leder upp till rutschkanan (bilderna nedan) har några steg där nästa steg är i midjehöjd på honom. Trots att han får klättra ca 1,6 meter så är det inga problem för honom.

Tänk om vi själva skulle ha motsvarande hinder när vi skulle förflytta oss!! Jag själv skulle inte komma långt!! Steg upp till midjan skulle jag inte ens fixa! Haha! Så vig är jag inte!!

Helge har nu också kommit på att han kan flytta mindre saker, så att han kan klättra upp på dem för att sedan komma ännu högre upp. Så hör man något som släpar i något rum, då får man gå och kika vad busungen hittar på! 🙂

Du är så grymt duktig Helge och helt fantastiskt underbar! Som vi älskar din vilja, dina bus och din otroliga charm!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.