Mammalinda

Alla mina barn på skogspromenad

Idag har alla barnen varit hemma eftersom det har varit studiedag idag. Jag och de små började förmiddagen att handla lite skor (IGEN hur många skor behöver vi egentligen) och så blev det en hel del annat också. Jag fortsatte mitt letande efter en liten, liten jacka till Helge en hittade inget denna gången heller. Däremot en hel del kläder på halva reapriset på Kapp Ahl. Alves kläder som jag köpte i födelsedagspresent (för mindre än 3 månader sedan) är REDAN för små!! I alla fall tröjor, så jag köpte på mig en del till honom.

När vi kom hem gjorde vi en snabbislunch för att sedan gå till skogen. Det är så otroligt vackert med alla vitsippor! Just nu är det alldeles fullt i hela skogen! När vi gick var det ganska varmt och blåste inte alls.

Jag passade på att ta ett kort på alla barn tillsammans. Det är sällan de är fångade på samma bild. De är alltid i rörelse och i lek och har inte alls tid att sitta still för ett foto 🙂

Jag fick en fråga på frågestunden om vem som är vem av mina barn och här har ni mitt härliga gäng samlat 🙂

Ethel (11 år i sommar) sitter till vänster med Helge (snart 2 år) i knät
Signe (7 år) med rosa mössa
Viola (väldigt snart 5 år) med kaninmössan
Alve (9 år) som står vid trädet

Min äldsta tjej Ethel och Helge. De har ett speciellt band de där två. Ethel sa i skogen att hon är nästan lika mycket mamma till Helge som jag är. Och det är nog så det är ibland. De följs åt. Leker, kramar och gosar. Det är så härligt att se dem tillsammans!

Signe plockade MASSOR med vitsippor bara till mig. När vi kom hem var buketten gigantisk! Som hon kämpade med att plocka! Så gulligt!

Ethel och Helge lekte med ett murket trä. Hon kastade träbitar som typ exploderade i massor med små flisor och Helge tyckte allt var SUPERspännande!

Men i bakgrunden syns också himlen! Helt plötsligt började det blåsa helt galet mycket! Det knakade till och med i träden. Sedan kom haglet!

Vi sprang till barnens koja för att söka skydd samtidigt som det blåste kraftigt. Helges mössa flög till och med av. Vi satt där och huttrade en stund och sedan fick vi gå hem och värma oss.

Det är inte alltid vi tar den lättaste vägen!! 😀 

Igår var det en hel del förberedelser inför avslutningen på familjegymnastiken. Jag och de små bakade sockerkakor och självklart fick barnen slicka ur bunken när kakorna var i ugnen. Det var inte mycket smet kvar när barnen var klara!! 😀En halvtimme innan vi skulle åka och jag gjorde de sista förberedelserna sprang Viola iväg till skogen. Och kom hem 10 minuter senare och utbrast med andan i halsen ”mina skor drunknade i brunt bajs i kohagen och jag kom nästan inte loss!”. Så mycket äventyr och spännande saker det kan hända på en kort stund! Det var inte bajs utan gegga/blöt jord men det var inte bara skorna som var täckta av det. Hon var en riktigt liten skitunge 😉 Hon hann precis byta kläder och skölja av sig, innan det var dags att åka. Så är det att bo på landet!

Imorgon ska vi, ta da, handla SKOR! Kanske kommer jag att få Mattias att köpa skor till sig också. Men bara kanske. Och solkräm på apoteket! Vi kommer behöva mycket solkräm!

Och så ska vi försöka packa också. Och städa. Och fira Valborg.

Kanske hinner vi med hälften 😉

Kram

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.