Mammalinda

Bildbomb Helge som nyfödd och graviditeten

Helge hade sina underbara veck på armar och ben redan när han föddes. Det var verkligen kärlek från första stund (som med alla barnen så klart). Den där känslan man får när man får se sitt barn för första gången, den är helt magisk!! Tänk så mycket man går och längtar och väntar! Och så till slut får man se sitt underbara barn och den där väntan är över! Det finns en förlossningsberättelse att läsa (DEL 1 och DEL 2) om man vill. Det är lite konstigt. Jag har varit med om 5 förlossningar och varenda en har varit helt unik!! Och Helges var väldigt annorlunda.

När jag väntade Helge kändes inte graviditeten annorlunda. Min kropp kändes visserligen tröttare än jämförelsevis med första barnet, men det är kanske inte så konstigt. Efter fem graviditeter och när man lever ett liv där det är svårt att vila när man är trött, så blir det mer påfrestande för  kroppen. En sak som var annorlunda med denna graviditet var att jag hade halsbränna och att han aldrig fixerade sig (eller ens fastnade). Men det är inte ovanliga saker det heller egentligen… Så någon större skillnad var det inte. Vi visste inte när han föddes heller att han hade en diagnos. Det var när han blev några månader och inte växte så mycket som vi gjorde en utredning.

De första veckorna hade han en väldigt härlig och speciell sovstil. Han sov som en boll, så att ben och fötter knappt syntes. Sen när han blev större sov han utsträckt!

Kortet när han har den vita mössan är tagen på en vagnpromenad. Så här låg han väldigt ofta. Det ser ut som om jag kör fort med barnvagnen och att han måste hålla sig i. Men så är det så klart inte. Det kändes väl tryggt att hålla i något 🙂

Bara några veckor gammal så började han le i sömnen. Som vi smälte då!! Det är ju så fantastiskt! Bebisar som ler! Första bilden när han ligger på mig och jag står upp är han 3 veckor gammal.

På sista kortet är han mycket större. Då har han hunnit bli 4 månader. Jag älskar det kortet. Redan då log han med hela ansiktet. Mitt lille charmtroll!

När jag tittar på bilderna NU så ser jag klart och tydligt att han är kortväxt. Men då såg vi inte. Vi var bara så glada att ha honom hos oss. Vi granskade honom inte på det sättet. Vi bara älskade honom villkorslöst! Han var och är så otroligt fin och hela familjen älskar honom precis som han är.

Nästa fråga att besvara är frågorna om Akondroplasi

20140605-105728.jpg20140605-105507.jpg20140605-104043.jpg20140612-171930.jpg20140628-153208.jpg20140630-223938.jpgDSC_0169IMG_5391IMG_5896IMG_590120140814-213200-77520644.jpgIMG_7758.JPG

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jossan

    Åh jag blir så varm i hela kroppen av dessa underbara bilder på en av de sötaste ungarna jag vet! Helge du är fantastisk och jag hoppas jag får träffa dig en dag!
    Kramar Jossan