Mammalinda

När man känner sig som sämsta mamman…

Det gick bra att komma iväg idag. Helge sov i bilen ner till Jönköping och höll sig därför lugn. Vi var på en privat Öron-Näsa-Hals mottagning med otroligt trevlig personal. De var så tillmötesgående och väldigt pedagogiska. Läkaren hade tagit på sig en kofta över sin gröna rock, precis som jag hade bett dem om. Jag vet inte om det var det som hjälpte, men Helge höll sig lugn. De försökte förklara för Helge och visade honom vad de skulle undersöka honom med. Jag vet inte hur mycket han förstod men han satt lugnt och lyssnade. Sen när de skulle lysa med en lampa i örat, då blev han orolig och sedan ville han inte vara kvar där längre. Och när Helge har bestämt sig då kan man inte påverka honom på något sätt. För att göra själva undersökningen och ta bort de vaxproppar han hade i båda öronen, behövde jag hålla fast honom och då känner man sig verkligen som den sämsta mamman i världen. Det spelar ingen roll hur många fina och varma ord man säger till honom under tiden, det gör så ont i hjärtat och man får en tung klump i magen av att behandla sitt barn så. Samtidigt finns det inget annat alternativ heller. Tur att undersökningen gick snabbt!! Det var mycket värre när vi skulle ta bort stygnen i nacken! Jag ryser av bara tanken!!!

Om någon månad blir det att åka tillbaka för att se om vattnet bakom trumhinnan har försvunnit av sig själv. Hoppas det, så att vi slipper göra något ingrepp med det med…

Efteråt så kramades vi och gosade massor. Jag berättade för honom att han hade varit jätteduktig under undersökningen. Och så tröståt vi choklad. Mest jag kanske. Jag behövde MASSOR med tröst (=choklad). Tur att han ville gosa med mig så att vi kunde trösta varandra!!!   Innan vi åkte hem, gick vi en stund på stan och jag gjorde två superbra fynd. Två par vinterkängor på Stadium för 300 kr styck!! Tjejernas skor är slitna och på väg att växas ur så det var perfekt. Och så några riktigt bra vintervantar.

Hemma hade Mattias och barnen lekt i snön hela eftermiddagen. De hade gjort en fin snölykta som Mattias satt en bygglampa i (med led-lampa) så nu lyser snölyktan hela dagen lång. Det är inte så varm och mysigt ljus, men det ser väldigt fint ut ändå!
   Hemma fick Helge diska och det är verkligen hans favorit. Jag tror faktiskt han stod en hel timme och höll på med vattnet. Han skrattade och dagens händelser verkade vara helt borta. Så himla underbart!! Mitt lille charmtroll!! Det blev en hel del blött för mig att städa upp efter. Han var alldeles plaskvåt (kläderna hade jag som tur va tagit av innan) och golvet var en bassägen. Typ. Efter att jag tagit hand om allt blött, lyckades han smälla till en förpackning med en indisk färdigsås, så att det plaskade till mot köksgolvet. Det var inte mycket som flög ut, men det var kladd på golvet hela två meter bort och dessutom stänk på tapet och till och med bakom elementet. Busunge!! Det var bara att börja skura golv (och vägg och element) igen 😀

  

Nu blir det till att ladda inför i morgon då vi ska göra ny magnetröntgenundersökning. Det blir att gå upp tidigt och fasta för Helge. Sist vi gjorde MR var jag orolig inför undersökningen. Nu känns det inte så jobbigt längre. I jämförelse med hans operation är det verkligen en piece of cake!! Men däremot är det hans sjukhus”skräck” som oroar mig. Jag vill verkligen inte att han ska bli ledsen, rädd eller vara orolig. Min lille prins!!

Ni får hålla tummarna att det går bra och att vi slipper ytterligare operation (inte för att jag får reda på det imorgon men ändå)!!

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria Rönnmark

    Hej! Ville bara tacka igen för att du delar med dig. Fick ett fint mail av dig för någon månad sen, som jag såklart hade tänkt svara på nu när vi fått svar på lillans prover. Men min mobil ville nånting annat och nu är det som bortblåst, tyvärr. Ville bara säga att du ger mig styrka i allt jobbiga. Kram Maria