Pyssel adventsljusstake – Mammalinda

Mammalinda

Pyssel adventsljusstake

Jag som tyckte att jag hade läget under kontroll i helgen. Många klappar börjar bli klara, julkläder och Luciakläder inhandlade till alla barn. Och så fick jag ett mail som visade att jag hade hur fel som helst! Det blev bara liiiite stressigt att få klart det jag behövde i tid!!

Jag beställer alltid fotokalender för nästa år som vi ger i julklapp till några i familjen på julafton. Och igår på eftermiddagen insåg jag att det var sista dagen att beställa innan leverans före julafton. Sååå stressigt!! Det tar ju lite tid att kolla igenom bilder och så vill man ju att de flesta barn ska vara med på varje månad och att bilden ska passa aktuell månad. Det blev att sätta sig några timmar på kvällen och precis när klockan blev midnatt var jag klar. Sen visade det sig att bilderna tog 2 timmar till att lägga till på deras server, så det blev ingen kalender beställd i alla fall. Och idag fick jag ett mail om att leveranstiden var förlängd till på onsdag. De busar lite med mig tror jag!! Kanske vet de om att många beställer i sista stund och försöker skrämma folk till att vara ute i god tid… Skit samma! Nu är jag klar med det! Och så blev jag klar med julkorten i samma veva. Så nu känns det som om jag är i fas igen. Så här blev lördagens pyssel med barnen. De fick måla varsin flaska i silver och guld som vi ska ha som adventsljusstake. Och så fick Helge måla en burk också. Han är så sugen på att vara med när penslarna kommer fram. Han vill ju göra precis som de stora barnen!!

Och så blev det nytt pyssel 2a advent. Ljus, pepparkakor, julmust, julmusik och så 5 barn och 2 vuxna som pysslar. Liiite intensivt, men väldigt mysigt!! Det är tur att vi har byggplast på bordet, för kladdigt blir det!!
  Helge fick vara med igår också. Han var lika röd som tomten han målade. Typ.
  Busungen har kommit på att det är riktigt mysigt att måla med penseln på sig själv. Så det var han sysselsatt med ett tag. Många fina röda streck på armen blev det. Och såg helnöjd ut!! Gullunge!

Igår var det tänkt att jag skulle bakat till mamma/barn fikat som jag hade hos mig i förmiddags. Men det blev ju att skapa fotokalender på kvällen istället. Så idag blev det frysta saffransbullar och köpekaka. Så kan det gå! Innan barnen gick hem idag efter fikat och leken, så knackade det på dörren. Det var ingen utanför men det låg en tomtemössa och jag tyckte nog att det var en tomte som skymtade vid husknuten. Så jag och barnen gick ut för att leta och det var några barn som hakade på de också och tyckte sig se tomten.  Efter en stund hittade vi chokladtomtar i en kakburk och så en liten hälsning från tomten. Tänk att tomten redan är ute och smyger!! Spännande!!

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda

  Oj, TVÅ timmar! På Fuji direkt tog det bara några minuter 🙂 Fuji direkt var dock lite krångliga med julkorten, så då valde jag Vistaprint istället. Där kan man ladda upp sitt foto och så kommer det automatiskt på flera hundra julkort som man kan välja mellan och skriva egen text. /kram

  1. mammalinda

   Jag beställde också julkorten på Vistaprint och där gick det superfort! De är väldigt bra! Det var när jag gjorde fotokalender för nästa år som det tog en evig tid (på photobox). Men jag laddade över ca 100 bilder (jag hade så svårt att bestämma vilka bilder som jag skulle använda) och så var vårt internet segt (nackdelen med att bo på landet). Jag har alltid beställt på photobox för kvalitén blir väldigt bra, men man får inte ha bråttom 😀
   Kram

 2. Ise

  Oj vad jag är imponerad av dig som orkar med allt pyssel och lekar med barnen. Mina barn är vuxna och har egna barn nu men jag var ingen !bullmamma” och”bullmormor”. Trots det så verkar det som om dom gillar mig ändå. Kanske har jag bidragit med något ändå. Snart kommer julen och då är vi tillsammans allihopa och äter gott och myser. Hos mig förstås, dom vill alltid vara här fast jag nu bor i en tvåa sen min man avlidit. Kunde inte bo kvar i vårt stora hus .
  God Jul till er alla

  1. mammalinda

   Det låter helt underbart att bara vara och mysa hela familjen! Så härligt Ise!! Jag tror att barnen trivs bäst när föräldrar gör sådant som de själva tycker om med sina barn. Jag har alltid gillat pyssel och bak och därför är det naturligt att det är det jag gör med barnen. Det viktiga är inte vad man gör tillsammans utan bara att man är med varandra. Man behöver inte vara bullmamma. Du är helt underbar som förälder till dina barn som du är! Jag önskar er en helt fantastisk jul! Kram och God Jul