PYSSEL Snölykta – Mammalinda

Mammalinda

PYSSEL Snölykta

Jag och Viola har tillsammans pysslat en snölykta i väntan på den riktiga snön. Vi behövde inte vänta länge, för idag kom snön! Igår gjorde vi trolldegen, pysslade ihop snölyktan och brände den i ugn och idag målade vi den vit. Nu lyser den stämningsfullt!

Vi använde en helt vanlig trolldeg och en diskad barnmatsburk. Eftersom det är lite svårt att flytta den obrända lyktan, satte vi den direkt på bakplåtspappret och plåten. Sedan började vi göra många små runda bollar. Inget behöver klistras utan det är bara att trycka de små bollarna lite lätt mot glaset (sen när lyktan är bränd så sitter trolldegen jättebra på glaset).

  Nu är lyktan klar och det är dags att sätta in den i ugnen på ca 125 grader. Jag hade inne den i 2 timmar, så att trolldegen blir riktigt torr, det är lättare att måla på den då och att den håller sig bättre. Men man får se upp så att trolldegen inte börjar spricka.

  När lyktan var klar målade vi den med Coloronas vita mixfärg (det är en akrylfärg som fäster på glas, sten och lera).

  

Ha en bra dag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.