Lång operationstid  – Mammalinda

Mammalinda

Lång operationstid 

Vilken hemskt lång väntan det var igår! Jag hade sett i hans journal att planerad operationstid var 2 timmar, så jag var förberedd på att få vänta 4-5 timmar. Det är alltid lite förberedelser inför och efter operation. Men när jag inte hade hört något efter 6 eller 7 timmar och det började närma sig 8 timmar (!!!) då växte klumpen i magen! Det var så svårt att inte tänka på allt hemskt som kunde ha hänt. Hela tiden kollade man på klockan och ville att de skulle höra av sig och samtidigt försökte jag tygla mina tankar. Det är ju ingen mening med att tänka på alla hemskheter men så svårt att hålla de hemska tankarna borta…

Till slut ringde en sjuksköterska från barnavdelningen ner för att höra varför det tog så lång tid och precis då var de klara och jag fick komma ner. Hela åtta timmars väntan!! 

Sjuksköterskan förberedde mig på att Helge hade många slangar och ett stort bandage om huvudet och det var bra. Så ont i hjärtat det gör att se sin lille ligga där med stick och slangar överallt, och med maskiner som piper för minsta lilla. Men allt det jobbiga släppte samma sekund som Helge öppnade ögonen och sa “mamma” med liten darrig röst. Tänk att ett ord kan ge så mycket glädje och värme!! Fina, underbara Helge!

Hela natten och fram till förmiddagen har vi varit på post.op. Ibland har jag slumrat i fåtöljen och vid några tillfällen har jag legat jämte honom i hans säng. Helge har sovit ganska bra faktiskt, men sjuksköterskorna har behövt kontrollera honom och därför väckt honom med jämna mellanrum. Och det var ju inte så populärt så klart! 

Än så länge är han en väldigt trött liten pojke. Men han mår bra i alla fall och det är det viktigaste! 

Kram

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jossan

  Så skönt att det gått så bra! Jag har tänkt på dig så himla mycket. Herregud vilken pärs att gå igenom. Mitt mammahjärta skulle nog inte palla. Stor Kram till dig och Helge!

  1. mammalinda

   Man klarar ju mer än vad man tror. Det bara måste gå… men det har varit jobbigt. Stackars Helge vad han får gå igenom. Så skönt att vara hemma nu! Kram

 2. Karin

  Så glad jag blev att allt gått bra! Har varit inne ofta för att se hur det gått – förstår att man inte tänker på bloggen så värst mycket i din situation :-). Stor kram till er båda!

  1. mammalinda

   Faaaast jag tycker att jag bloggade ganska snabbt faktiskt (fy på mig). Så skönt att det värsta är över för denna gång. Tack för att du har tänkt på mig Karin!!

 3. Marie

  Så skönt att höra att op är över. Snart är han pigg och i farten igen.
  Styrkekramar till dig och din familj.
  Tack för att du uppdateringen..
  Marie