Alldeles för lång väntan – Mammalinda

Mammalinda

Alldeles för lång väntan

Det blev en lång morgon och förmiddag för oss här på sjukhuset! Vi väcktes redan 06.30 för att Helge skulle göra sig redo för operationen som var bokad en timme senare. Eftersom han duschade med starkt medel fick han inte krypa omkring efter, utan bara vara i min famn eller i sin säng. Och han var rätt nöjd med att vara i min famn ett bra tag, men när timmarna gick så blev det lite kliigt i benen. Vilket 16 månaders barn vill vara still så länge??! Han älskar ju att upptäcka världen och vill inte bara vara hos mamma (även om mamma är rätt bra också). Vi tittade många, många gånger på grävmaskinerna som är precis utanför vårt fönster och på fiskarna i akvariet och lekte med många leksaker i min famn. 3 timmar efter att vi gått upp fick Helge till slut dropp. Stackars lille killen var så hungrig då!! Och mer än 5 timmar efter var det till slut dags att komma ner på narkosen, då var klockan strax över 12. Det var väldigt jobbigt både för mig och för Helge på narkosen. Han ville inte och det gjorde så ont i hjärtat när inget jag gjorde fick honom lugn. Bara när han var i min famn gick det bra men där kunde han inte vara hela tiden. 

Efter att jag pussat på en sovande Helge och gråtit lite, gick jag och åt frukost kombinerat lunch klockan 1!!! Jag kunde ju inte sätta mig för att äta med Helge i famnen när inte han får äta, så vi fastade tillsammans på morgonen och förmiddagen.

Sedan har jag Face-timeat med familjen hemma. 

Nu försöker jag vila inför kommande pass. Jag misstänker att det kommer bli jobbigt efter operationen. Och så försöker jag sysselsätta mina tankar för att inte tänka för mycket på det Helge går igenom. 

Min fine lille Helge 💕

  

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emelie Holst

  Hej! Jag såg din kommentar på bloggen pch det låter väldigt sunt faktiskt! Stort tack för att du tog dig tid att skriva!

  Jag hoppas att allt gått bra och att Helge är på benen snart! Sänder en extra tanke till er! Stor kram!

 2. Ise

  Hittade din blogg så sent som igår och blev rörd av allt fint du skriver , kommer att följa med er i operationen och i det vanliga livet. Jag är f.d BVC och Barnmottagningssjuksköterska och har sett mycket om små barn. Pensionär nu.
  Håller tummarna för Helge och hela din fina familj.
  Kram