Mammalinda

Bakar som Pippi – på golvet!

Idag har det varit Helges namnsdag och han har blivit grattad med både paket och bullbak. Och för att slippa ha Helge krypande på köksbänken (för vara med, det ska han ju) så flyttades bullbaket ner till golvet. Redan när bakmaskinen plockades fram förstod han vad som var på gång. Ja, i alla fall någorlunda. Bröd eller bullar. Det är inte resultatet som är det viktiga, utan att vara med när bakmaskinen är igång. DET är grejer det!!
  När Helge skulle få lukta på den nyöppnade kardemummapåsen, höll det på att gå riktigt illa. Han tänkte nämligen slänga i hela påsen i smeten. Han hade inte tid att lukta. Det skulle bara i!! Och eftersom jag höll på att fota samtidigt var jag inte riktigt med på att hålla krampaktigt i påsen. Så det var nära.   Kanel och smörsmeten var gottigare än gottigast. Slurp sa det!
  Mamma, SÅ HÄR gott var det! Himmelskt gott!  Jag och Viola lekte lite när vi gjorde bullarna och använde pepparkaksformar. Vi brukar göra helt vanliga bullar, men ibland får man leka och kladda med smeten. Det funkar ganska bra att ha formar, men eftersom vi vill ha en massa kladd i smeten har de en tendens att glida isär i ugnen. Det visste vi om. Vi har testat detta förut. Men det blir ganska roligt resultat ändå. Sen blir det en hel del spillbitar som man kan sno ihop till vanliga bullar.
  Syns det att jag har fått massor med hjälp med pärlsockret?? Det kan liksom inte bli för mycket pärlsocker enligt barnen!! Det ska knastra i tänderna när man äter bullar, annars är det inga bullar.

(Det kanske är bäst att förtydliga för alla vänner att vi inte har KAVLAT ut bullarna på golvet. Det gjorde vi på köksbänken. Bullarna är alltså inte kryddade med dammråttor och annat osmaskigt. Bara helt vanliga goda bullar och inte alls farliga att äta 😉 )

Det här fick Helge på sin namnsdag. En supergullig ryggsäck från Skiphop (jag skulle nog kunna ha alla deras ryggsäckar SÅÅÅ himla gulliga), en egen handduk med en Minion på och så vattenflaska och matlåda med Nalle Puh. Helge blev helt klart gladast av vattenflaskan. Vid godis och chipsstund har syskon vattenflaskor och han brukar titta längtansfullt efter dem. Han själv har ju bara en helt vanligt vällingflaska. Så bebis liksom 😉 Men NU, en egen vattenflaska!!

 

Kram på er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.