Busunge till tusen – Mammalinda

Mammalinda

Busunge till tusen

Idag fick vi hem en smaskig vinst från en tävling jag var med i på Instagram. En väldigt smaskig vinst som barnen gärna ville sätta tänderna i direkt. Helst hade jag vunnit 1a pris som var sin vikt i pingvinstänger, men vi fick nöja oss med någon placering under istället. Ethel tröstade mig med att hon tyckte det var bra att vi vann lagom med godis, 60 kg hinner ju bli gammalt innan man har ätit upp det. Det är typiskt min Ethel det, att se saken från den ljusa sidan. Men det är ju också en väldigt bra egenskap!! Jag håller på att kämpa med min lille busunge Helge om att han ska sitta stilla i matstolen och det går så där. Jag kan inte sätta fast honom, eller om jag försöker sätta fast honom så kommer han loss på bara några sekunder. Han ser så grymt busig ut och han vet så väl att han INTE får stå i stolen. Så gör han det i alla fall och så tittar han på mig med världens leende. Och jag bara smälter. Fast försöker få honom att sitta ändå. Så klart! Det är att ha en hand på honom hela tiden vid matbordet. Inte så lätt när man har 4 barn till som vill ha hjälp och när jag själv är vrålhungrig.
    (Tänk bort alla fläckar som är på matstolen. Den VAR ren innan han satte sig i den…. 🙂 )

Och DÄR kör en lastbil förbi!! Stor händelse!! Helge stannar upp i leendet och blir genast väldigt intresserad av vad som händer utanför fönstret. Lastbilar är inte så vanligt här ute på landet.
    Idag var stora dagen!! Idag började familjegymnastiken. Och jag kunde inte bestämma mig igår kväll vad jag skulle ta för program, men Viola hjälpte gärna till om vad hon ville göra. Vi satt och spånade i förmiddags och det var både hänga i ringarna och fallskärmen som gällde. Det blev ett djungeltema på gymnastiken med både gammalt och en del nytt. Jag kom på lite nya saker som vi gjorde med fallskärmen som barnen gillade väldigt mycket. Ibland är det bättre att tänka när man är pigg och inte supersent på kvällen.
 Nu på kvällen är de stora (Ethel och Alve) på kräftfiske som de anmälde sig till genom sommarkul. Tror att det skulle hålla på till kl 23, så de kommer nog vara galet trötta imorgon!! Och det har regnat en hel del under kvällen så de är nog kalla också. Men de var med förra året också och det var en stor favorit. Så de är nog nöjda över kvällen ändå tror jag!

Kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.