Livets stora gåta – Mammalinda

Mammalinda

Livets stora gåta

Herregud för alla svåra frågor jag får nu alltså!! Vad svarar man egentligen?? Och är man 4 år så kanske man inte behöver veta allt om livet och döden…

När jag borstade tänderna imorse kom lilla Viola in på livets stora gåta. Hon frågade med undran i rösten

“Mamma, vad händer när alla dagarna tar slut? Vad händer då med alla när det inte finns fler dagar? Dör man då? Vad händer då?”

Jag stod ju och borstade tänderna och hann inte ens börja svara på första frågan innan nästa följdfråga kom. Och vad svarar man på frågan?! Jag hade ju knappt hunnit vakna kändes det som 🙂 Ja, vad händer när alla dagarna tar slut??

En annan gång, när vi satt i bilen, frågade hon vad som hände efter dinosauriernas tid och när människorna började leva. Var det en mamma som började leva eller var det en bebis som kom först?? Hon lät väldigt förvirrad. Hur kunde bebisen komma först om det inte fanns en mamma innan?? Och hur kunde mamman börja leva helt plötsligt, var kom hon ifrån??

Den frågan försökte jag inte ens besvara. Visste inte riktigt var jag skulle börja och i bilen är det svårt att göra sig hörd. Så jag gav upp. Jag får helt enkelt försöka klura på den och ge henne ett svar en annan gång 😀

Det är inte lätt alltid att komma med bra svar 🙂

 

  Här busar Signe och Viola loss på kompisgungan. Favoriten just nu!! Högt ska det vara 😀 Busungar!! 🙂

Ha en bra dag alla!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.