Mammalinda

Astrid Lindgrens Värld

I söndags var vi på ALV och hade en underbart mysig dag. Jag och barnen ÄLSKAR verkligen teatrarna. Det är det allra bästa av alltihop! Sedan är det rätt skönt att slappa lite i parken också. Barnen kan gå ”inte nudda marken” bana (och helst INTE ramla i den djupa pölen och bli dyblöta), testa labyrinten eller bli små i Nils Karlsson Pysslings hus.


Här testar Viola labyrinten. Men istället för att försöka gå och komma rätt, så klättrar hon över staketet istället. Det blev en HEL DEL att klättra 😀 Jaja, det funkar ju det också 😀

Allas favoritteater var Ronja (vi såg Vilddjursmötet). Både lite läskigt, dramatiskt, bra sång och spännande. Sedan tittade vi på två teatrar av Emil och de var också väldigt bra. Underbart busig han var den där Emil. Vi hann också med att se Pippi på cirkus och den tyckte jag var bra. Barnen fokuserade väldigt mycket på barnen framför som stod upp (trots att man inte fick) och därför såg de inte så mycket och njöt inte lika mycket som jag av denna teater.

Jag blir alltid lika imponerad av skådespelarna på ALV. De går in för det till tusen! Så härligt att se! Nästa år ser jag fram emot att titta på Törnrosdalen (som de just nu bygger om och som man därför inte får vara i). Bröderna Lejonhjärta är en stor favorit här hemma och det ska bli spännande att se hur det kommer att se ut.

Alla barnen njöt av ALV. Det var väl bara Helge som inte riktigt fick ut så mycket av det hela. Men så är han ju bara 1 år! Helge tittade dock mycket intresserad när de sjöng och dansade i Mattisborgen.

Första teatern och helt otroligt mycket folk…… en senare Emilteater och inte alls lika mycket folk. Det gäller att ta ”rätt” föreställning.

Barnen balanserade vid vattenfallet. Inspirerade av Ronja 😉

Det är roligt att förvandla sig till en pyssling.

  

Några bilder från den bästa teatern enligt oss allihop 🙂 Vi gillar ju när det blir lite läskigt och spännande 😀

    

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.