Mammalinda

En mysig lässtund ute om inte…

Under kvällen var det så underbart väder så jag och tjejerna bestämde oss för att ta kvällsläsningen på en filt ute istället. Jag älskar verkligen att läsa bok på en filt ute. Det är sommar för mig!!

Mattias var iväg med de två stora barnen på fiske, så Helge fick vara med oss på kvällens lässtund. Det är han ibland och det funkar… inte alltid så bra. Det beror lite på vilket humör han är på. Idag var han väldigt trött, men tydligen orkade han med en hel del bus ändå!!

 Han hade några leksaker som han kunde grejja med och han satt så tyst så. Tills jag tittade på honom och insåg VARFÖR han var så tyst. Han hade hittat min mobil och den var ju helt otroligt spännande!! Den får han absolut inte ha och det vet han nog om. När jag tittade på honom och såg vad han hade i handen gjorde han värsta leendet mot mig. Han visst nog att han gjorde bus!
  

Han försökte också sätta sig i boken som vi läste ett flertal gånger (titta på mig typ!) och letade febrilt efter både min mobil och kamera. Och när han hittade dem och jag gömde undan dem igen, så kröp han runt till han fick tag i dem igen. Han vet precis hur han ska få uppmärksamhet! Vi hade två böcker ute och han försökte också läsa (eller typ knöggla, riva sönder, dreggla) i den boken som var ledig. Det fick han inte heller. Efter en stund tog vi en paus i läsandet och Signe och Helge satte sig på en gungsnigel. DÅ var han väldigt nöjd!! 😀

 

När vi sedan läste det sista i boken kröp Helge bakom Viola och började dra henne i håret. Det var ju väldigt omtänksamt av honom att välja just Viola och inte Signe. Viola tog det hela med ro och sa inte så mycket. Signe är håröm till TUSEN och skulle börjat att gråta av hans behandling. Så egentligen var ju Helge rätt snäll när han drog i Violas hår istället för Signes 😉

Sen var även denna bok slut och det var dags för att sova. Vilken tur! Helge var verkligen på bushumör och jag vet inte hur det hela hade slutat om vi hade fortsatt läst… 😀

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.