Mammalinda

Grattis Helge 1 år!!

Vår lille fine Helge har fyllt 1 år idag och det har vi förstås firat hela familjen. Fast vi sjöng inte på morgonen utan väntade tills hela familjen var samlad på eftermiddagen. Jag och Viola har däremot sjungit själva för Helge flera gånger under dagen. Det kan inte bli FÖR många gånger 😉

Helge fick öppna sina paket samtidigt som vi åt fika. Helge äter ju inte så mycket fika, han smakar mest lite och samtidigt tar det VÄLDIGT lång tid för en 1-åring att öppna paket. Så det funkade rätt bra att slå ihop det hela. Vi fikade och han drog loss små, små papperslappar från paketet som han sedan stoppade i munnen. När han hade smakat på pappret bjöd han på det till den som satt närmast. VARENDA papperslapp hamnade i munnen innan den blev slängd på golvet. Man vet ju inte. Pappret KAN vara gott, och nästa pappersbit också, och nästa också. Fast när han insåg att det inte var gott så hamnade det på golvet istället 😉

Han fick en hel del kortärmade bodysar. Det är ju det enda plagg på överdelen som funkar för honom. Långärmat blir alldeles, ALLDELES för lång i ärmen (i och med att han är kortväxt) och så är han så varm av sig. Och tröjor funkar inte så bra när han hasar sig fram på magen. Inte så skönt för lilla magen då när tröjan åker upp… Så kortärmade bodys är perfekt!! Kan nog inte ha för många sådana. Sedan har vi hur mycket leksaker som helst sedan innan. I och med att han är femte barnet så finns det kvar MASSOR! MEN några leksaker ville vi så klart ge ändå.

Favoriten (precis som jag hade misstänkt) blev en egen mobil. Vilket barn vill INTE ha en egen mobil 😉 När Alve såg hans paket utbrast han ”Skojar ni med mig!!?” Haha, han tyckte nog att Helge var för liten för att ha en mobil 😉 Sedan fick Helge en liten Brio myra, en prasselbok, en snuttefilt med napphållare och en låda som man lägger bollar på och som ska smällas ner med en hammare.

Helge började med att öppna myran. Men som sagt var, det tog LÅNG tid!! ÄVEN om han fick MASSOR med hjälp av syskon. De var SÅÅ hjälpsamma! Kan ni tänka er 😀 

 Smaka liiiiten pappersbit (som så klart snabbt slängdes på golvet)  Här Ethel, du får också smaka!! (Bara liiiite dregglad först 😉 )  Och så fick Helge smaka wienerbröd. Så himla smask alltså!! Fast hans favorit är helt klart CHOKLAD! Det är mammas pojke det!! 😉  Så himla nöjd över den egna mobiltelefonen!!

  

Helge förstod att det var en telefon. Han tryckte på knapparna, satte den vid örat och SOM han pratade sedan. Jag har nog ALDRIG hört honom prata så mycket!! Som sagt, mammas pojke är han!! 😀
”Ga, ga, ga, ga” sa han HELA tiden! Och när Viola kom och TOG telefonen från honom då blev det ”GA, GA, GA!!” Han lät MYCKET upprörd. Skällde på henne. Och då fick han tillbaka telefonen och var så nöjd, så nöjd igen 😀 Lilla gullunge!!

 

    

Lille fine Helge! Tänk att du redan är 1 år!! Vi är SÅÅ glada över att ha dig hos oss och att du är du! Du är fantastisk och fin på alla sätt! Grattis på födelsedagen älskling!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.