Sommarfest på förskolan – Mammalinda

Mammalinda

Sommarfest på förskolan

Nu på kvällen har vi varit på sommarfest på Signes förskola. Det kändes extra stort eftersom det är avslutning för Signe som i höst börjar skolan. Hon är så stor nu tjejen!! Som hon har sett fram mot denna fest! Och vi andra också. Det är något speciellt med avslutningar i kyrkan. Det är nostalgi för mig, längtan till sommaren och ledighet, förväntningar på något nytt och för Signe att början skolan och en känsla av att bli stor eller i alla fall lite större.

Först var det sång i kyrkan som avslutades med att alla skolbarn fick en ros och sin pärm. Fröknarna tackade av barnen och önskade dem alla lycka. Det var väldigt högtidligt 😀 Efter var det korv, tårta och lek på deras gård.

Jag tycker att det är så härligt och charmigt att höra barn sjunga. Speciellt när de står där tillsammans i kyrkan och ska sjunga. När de står där framme, vet man aldrig riktigt vad som kommer hända. Några är blyga och står ganska stilla. Det är alltid någon som tar i enda från tårna och överröstar allt och alla. Någon jobbade med att försöka få av sin kofta. Det var tydligen en VÄLDIGT besvärlig kedja i koftan. Dumma den! Någon gjorde en robotdans och var väldigt inne i den. Någon började asflabba. Högt och tydligt. Varför var dock lite oklart. Någon valde att plötsligt lämna kören och gick därifrån. Allt är liksom lika charmigt! Barnen är olika och får vara det. De var fantastiskt duktiga allihop på sitt sätt! Underbara barn!!

Inte många dagar kvar till sommarlovet 😀 😀

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.