Mammalinda

Tropicarium

Idag blev vi VIP-inbjudna att besöka Tropicariumet som ligger mitt emot Kolmården. Verkligen ett kanonställe!!

Innan vi gick in berättade personalen att inget barn fick ha napp i munnen, eftersom de små aporna så gärna hoppade ner och tjuvade dessa! Helge låg i vagnen och sov med NAPP i munnen så klart, så det vara bara rycka denna och gömma undan den. Vi hann bara in i ”regnskogen” där aporna bor, så såg vi en apa som lyckats hitta en napp i alla fall och hoppade glatt omkring mellan grenarna. Personalen fick jaga apan för att få tag på nappen. Hoppas verkligen inte att nappen kom från oss (för det var en sån napp vi har till Helge)!!!

Barnen älskade att titta på aporna och att de kunde gå mitt bland dem. Man kom verkligen nära! Så härligt! Och snabba var aporna!

 

Just denna apa var bakom glas. Sååå pytteliten verkligen!! Supergullig!

 

En av de snabba aporna som gillar att tjuva nappar 🙂

Sedan kom vi till grodor och salamandrar. Vi hittade en galet stor padda och några pyttesmå grodor som var dödligt giftiga. Alla grodor var lite halvsvåra att se, så man fick leta bland stenar och blad. De smälte liksom in i omgivnigen. Det blev nästan som en lek för barnen. Vem kommer att hitta djuret/djuren först?? 😀

 

  

När vi kom till alligatorerna låg de alldeles stilla och de minsta barnen var helt övertygade om att de antingen var döda eller låtsas. Viola försökte reta en mindre alligator och gjorde miner eller knackade på glaset (som hon inte fick). Hon tyckte de var lite tråkiga, ända tills en alligator öppnade munnen och högg mot henne och glasrutan så att det smällde till i glaset. DÅ slängde hon sig bort och såg inte alls lika kaxig ut längre. De var visst riktiga!! 🙂

 

  

Vid äventyrsdjungeln kom barnen riktigt nära sköldpaddor, papegojor och småfisk. Vi fick gå in i deras ”bur” och kolla runt.

Sedan var det ormar, en del stora som mest vilade och några mindre som slingrade omkring. Det kändes väldigt tryggt att det var tjock glas mellan oss och ormarna och att man slapp komma så nära de här djuren!! Alve försökte prata lite ormspråk med en av ormarna (som i Harry Potter) men jag är inte säker på att ormen förstod (eller vad han försökte säga till dem heller).


 

Och så olika fiskar. Det är verkligen roligt att titta på dem genom glaset under vattnet. Man ser dem så tydligt då!


Barnens allra STÖRSTA favorit var att klappa (eller försöka klappa) rockorna. Jag tror nog att vi stod här en halvtimme och barnen sprang runt bassängen för att försöka hinna klappa en rocka. Och så stor lycka när de lyckades (och vågade) nudda en rocka! Några barn var mycket mer vågade än andra, men alla ville i alla fall känna lite på en rocka. Viola hade nog helst velat HOPPA I och plaska runt med rockorna. Hon var inte rädd för fem öre!! 🙂


  

Helge satt på golvet och kollade på rockorna. Supernöjd han med!! 🙂

Jämte rockorna fanns ett stort akvarium med massor av fiskar och så några HAJAR!! En av dem hade stora vassa tänder och såg väldigt farlig ut!!

 

 

Alla barnen tyckte verkligen att Tropicarium var ett kanonställe! Främst för att man kommer djuren så nära. Och så finns det så många olika spännande djur, som också är lite skrämmande. Det här är verkligen ett besöksmål som vi rekommenderar!! Besöket tar ca 1½ timme.

 

För mer info kan ni kolla på deras hemsida http://www.tropicarium.se/

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.