Mammalinda

Invigning av Bamses Värld och Kolmården

Idag var vi VIP inbjudna till invigningen av nya Bamses Värld på Kolmården. Det var fantastiskt fint och genomtänkt!

De hade byggt Bamses hus som man kunde gå in i och så farmors hus på höga berget och lille skutt med sina morötter i grönsakslandet. Det fanns teater och så kom Bamse på besök vissa tider. Och så en hel del annat roligt att titta på! De 4 nya åkattraktionerna på Bamses Värld var alla anpassade även för mindre barn och var alldeles lagom. Godiståget har längdgräns 95 cm och de 3 övriga var från 1 år i vuxet sällskap. Väldigt bra för barnfamiljer med mindre barn alltså!

Teatern var rolig och välbesökt (trots regn).

Karusellen ”Viktoria”

Vilken humor!! Vilket barn kan motså en skylt där det står att de INTE ska trycka på knappen! Och när man tryckte började det spruta vatten ur marken. Vilket bus! Haha, just idag dock behövdes inte mer vatten direkt. Det räckte gott med allt regn som föll ner från himlen!!

    

Viola kunde inte riktigt låta bli att plaska med vattnet och blev riktigt blöt om fötterna. Gummistövlarna låg i bilen och hade passat bättre på fötterna en dag som denna.

Skalmans bilar

    

Inne i Bamses hus fanns möbler och lite annat att titta på. Där inne fanns även en ”Sagolik Nappkista” där barn som vill (eller ska) sluta med sin napp kan lägga i nappen. Vem vill inte lämna sin napp till Bamse! 🙂 Kul!

 

Inne på barnens lantgård kunde vi klappa getter och killingar. De var så söta och ville så gärna bli gosade!

Den här geten ville gärna äta på allt också. Den åt en hel del på Ethels hår och sen började den försöka äta på Violas jacka. Men hon bara skrattade så klart!
  

Jag tycker verkligen att Kolmården är ett fantastiskt besöksmål! Det är alltid rent och fräscht. Personalen är alltid väldigt trevliga, roliga och hjälpsamma! De bjuder på sig själva! Linbanan är väldigt fin och man ser djuren mycket bättre. Nu när vi åkte var det flera av djuren som också hade ungar. Sååå söta!! Det finns så mycket att se och om man ska hinna med allt så måste man vara där flera dagar. Det är verkligen värt att köpa 2-dagars biljett!

Barnen tyckte att det bästa var:

  • Delfinshowen
  • Safarilinbanan
  • Bamses Värld
  • Gå in hos getterna

TIPS!

  • Att komma tidigt så att man kan hyra skrinda alt ha med egen vagn. Kolmården är väldigt kuperat och det kan vara bra att ha både packning eller mindre barn i vagnarna lite då och då.
  • Planera ditt besök och bestäm några punkter som ni absolut vill göra. Det är omöjligt att hinna med allt på en dag.
  • Försök hinna med antingen delfinshow, sälshow eller rovfågelshowen. Gärna någon annan visning också. Man ser djuren på ett helt annat sätt då! Showerna är verkligen jättebra och genomarbetade. Det är helt fantastiskt hur de har tränat djuren!!
  • Besöka Kolmården när det inte är högsäsong. Det är mindre köer och man ser djuren mycket bättre. Man hinner med mer helt enkelt!!
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.