Leka flygplan på egen risk! – Mammalinda

Mammalinda

Leka flygplan på egen risk!

Helge alltså, han är vår lille busunge (han också)!! Rätt som det är när man pratar med honom eller gosar med honom eller bara kommer nära, så sträcker han ut tungan snabbt som attan och typ kör bil med munnen så att han gör en skvättfontän av spott så att man blir alldeles prickig. Eller det känns som om man är alldeles prickig. Spott syns ju inte så mycket som tur är! Och sen ler han stort. Och han är så himla snabb med. Man hinner liksom inte väja undan.

Idag när jag matade Helge och Viola hade en stor halstablett i munnen gick hon fram till honom och öppnade stort sin mun. Kanske var det för att visa att hon hade något mycket godare än äcklig puré. Viola såg så nöjd ut när hon visade upp sin halstablett som hon hade i munnen. Nära stod hon också. Så att Helge verkligen kunde se vad hon hade i munnen. Helge vände bara ansiktet mot henne och gjorde puréskvätt tillbaka. Stackars Viola fick puré både i munnen och i ansiktet. Och Viola hon slängde sig bakåt och torkade febrilt i ansiktet. Sen försvann hon väldigt snabbt! 🙂

Jag brukar leka flygplan med Helge. Ni vet man ligger på rygg under och håller upp barnet med rakar armar i luften. Han gillar det supermassor! Men nu för tiden är det en stor risk med denna lek. Ni förstår ju själva vad som droppar ner. Dripp, dropp och när det börjar säga plask och han tar i och skvätter så han nästan blir blå. Då börjar man skratta hur mycket som helst. För det ser för charmigt ut. Han jobbar liksom hur mycket som helst. Och när man skrattar massor, då är munnen helt öppen. Det är VERKLIGEN inte att rekommendera. Men såååå skrattar Helge också så där underbart att man inte kan låta bli att göra honom glad i alla fall. Det finns ju inget mer underbart än att höra ett barn skratta 🙂

Idag har Alve förövrigt hittat en till tand som han ville att tandläkaren skulle dra ut. Han tänkte att tandläkaren kunde göra det samtidigt som han tar tand nr 2. Den stora tanden längst in var lite jobbig tyckte han, så han ville bli av med den 😀
Det är ju skönt att ungen inte har någon tandskräck 🙂 Jag förklarade för honom att tandläkaren nog inte ville rycka ut tänder hur som helst. Det kan ju vara bra att ha några tänder kvar…

Ett kort från helgen när Mattias jobbade med veden HELA helgen. Jag gick ut lite snabbt för att säga till att middagen var klar (därför har Helge inte så mycket kläder). Direkt när jag satte ner honom fick han sällskap av Alve och Signe. Så mycket kärlek och gos han får! Alltid!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.