Mammalinda

Smörblommor, Humleblommor och Mandelblom

Tänk så mycket hjälp jag fick av tjejerna i morse, när jag skulle baka 6 sockerkakor!! En hel 5 liters bunke behövde jag och smeten ville nästan smita ändå!! Det är avslutning på familjegynmastiken (där jag är ledare) och så har de stora talangjakt i sin skola på fredagkväll (anordnas av föräldraföreningen där jag är med också). Därför blev det storbak av sockerkakor! Och inte en enda fick vi äta här hemma.

Men vi har hunnit med att vara ute idag också. Och eftersom de gjorde i ordning vägen idag, så har vi sett vägmaskiner, långtradare och traktorer FLERA gånger på vår tur. Helge verkligen ÄLSKAR dem!! 🙂

Tjejerna tycker att det är lite läskigt istället. Men chaufförerna saktade verkligen in och tog det försiktigt, men det blir ju väldigt stort när de åker så nära. Helge njöt i alla fall!

Dagens händelse var ”springa väldigt fort på det fluffiga gruset”! Och de ramlade inte en enda gång! Det är alltid lika läskigt att se när de springer. Och FORT springer de också. Varenda gång tänker jag ”Herregud, snart ramlar de, snart ramlar de” och så ryser jag i hela kroppen. Men för det mesta går det bra!

Nu har det kommit SOMMARtecken också!! Årets första!! 🙂 Helt otroligt! Smörblommor, Humleblomster och Mandelblom. Förra året så såg vi första smörblomman i början av maj. Lite tidigare i år… Jag berättade för Viola vad blommorna hette och hon svarade ”Åh, smörblommor, kan man äta dem på sommaren? Åh Mandelblom, smakar de gott?” Bara mat i huvudet 😀  Vi stannade en lång stund hos grannens hästar. Tjejerna matade med gräs och klappade. Och Helge spanade med stora ögon och tyckte de stora djuren var superspännande! Jag satt länge med Helge och tittade och han verkade inte vilja gå därifrån. När jag sedan skulle ta kort på barnen och flyttade mig därifrån, upptäckte Signe att jag hade suttit i bajs. Torr bajs visserligen. Men ändå! Det tyckte tjejerna var JÄTTEroligt! Haha, så jag gör!!

      

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. miabreitholtz

    Vilka härliga vårbilder! I New York där jag bor är det mer betongdjungel 😉 Men körsbärsträden blommar vackert även här.