Mammalinda

Påskäggsjakt 2015

Idag var det äntligen dags för den årliga påskäggsjakten! Som barnen har väntat! Redan i morse kl 9 tyckte de att påskharen var FÖRSKRÄCKLIGT sen och att han VERKLIGEN borde komma NU! Och som tur va dröjde inte länge förrän han kom. Vilken tur för oss föräldrar att påskharen inte är morgontrött…


Barnen hittade påskharens brev på fönstret i köket och sprang ut för att hämta det. I år hade varje barn (förutom Helge då) fått varsitt brev med ledtråd som de skulle använda för att hitta 2 bilder var. Dessa 2 bilder (8 totalt) skulle leda dem till var påskäggen var gömda. Det var lite klurigt i år, så barnen fick jobba på bra!


Viola som är 3 år fick en ritad bil på sitt brev. På bilen fanns 2 röda kryss, så båda bilderna fanns i bilen. 
Signe som ska börja i skolan i höst fick en ledtråd där hon skulle läsa PAPPAS BIL och den andra ledtråden var en skattkarta som skulle leda henne till sista bilden.

Alve som går i 1an fick en skattkarta och en typ rebus eller gåta som skulle leda honom till andra bilden.


Ethel som går i 3an fick en rebus i bild och en rebus i ord.


När alla hade hittat sina bilder, samlades de för att titta på dem. Det behövdes många bilder för att klura ut var äggen låg. På bilderna var det ledtrådar och beskrivande ord för stället de skulle leta på. Den svåraste bilden var nog ”Blåsten” som inte alls var blåst utan VIND. Bilderna ledden dem alltså till vår vind där vi har massor med kläder och skor och en mus ibland…

Där finns också VÄLDIGT många kartonger och massor med gömställen för påskharen att gömma äggen 🙂

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mariahusetfullt

    vilken klurig påskhare 🙂
    Hos oss skriver påskharen också brev och gömmer ägg. Men han brukar inte vara så klurig som han var hos er.
    Måste ha tagit väldigt lång tid att klura ihop allas brev med ledtrådar. Kul idé. Kam tänka mig att barnen vetkligen fick leta länge.