Mammalinda

Det är lätt att vara efterklok…

Idag vid frukosten hade jag en så ONÖDIG diskussion med min lilla Viola. Men det är ju lätt att vara efterklok…

Viola var nog både trött, lite frusen och så var hon nog inte så sugen på frukost heller. Men hon kom och satte sig vid frukostbordet i alla fall. MEN hon hade sin fina, mysfilt lindad runt omkring hela sig. Det var bara ansiktet som stack fram! Och en filt kan man INTE ha och gosa med när man äter frukost.
-Den kan bli både kladdig och fläckig. Nu ska vi äta frukost. Inte gosa och mysa med filtar, sa jag VÄLDIGT bestämt.

Till slut gick hon med på att lägga filten på golvet bakom oss. Den skulle vänta på henne där tills hon hade ätit färdigt!

Vi började smöra mackor, hälla upp flingor och… så VÄLTE jag hela kaffemuggen över mig. JAG välte kaffet. Inte barnen. Utan jag. OCH det forsade över mig, ner på golvet och på FILTEN!!! Så klart! Massor med kaffefläckar!!

-Men mamma! hörde jag Viola säga ynkligt. Som hon tyckte synd om sig själv. Stackars hon. Hennes mysfilt! Hon fick inte ha filten för att den kunde bli fläckig och så smutsar MAMMA ner filten!!

Men när jag slängde av mig kläderna och började skura golvet lite så där halvnäck, då tystnade Viola. Hon tyckte nog lite synd om mig också…

Vilken syn!

IMG_9377.JPG
Nu är den tvättad

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.