Mammalinda

Utflykt i mörka skogen

Vem behöver spökrundor när det finns en stor mörk skog utanför tomten…

Idag gick vi iväg i solnedgången mot skogen för att grilla korv och utforska skogen i MÖRKRET. På väg dit var himlen så fantastisk fin och jag kunde inte sluta säga till barnen att de skulle titta på himlen. De blev något trött på mig efter ett tag. Kunde inte låta bli 🙂

Vet inte hur många träd som barnen klättrade upp i och de ramlade inte ner så många gånger. Bara några. Men inga större skador som tur var. Och att det började mörkna i skogen verkade inte hindra dem från att springa omkring och klättra i både träd och berg.

När vi hade fått till en eld var det RIKTIGT mörkt i skogen. Vi grillade korv och fikade lite. Viola som har namnsdag idag fick dela ut både festisar och kex till syskon. Hon var väldigt givmild och gav dem hur många kex som helst. Helt plötsligt hittade hon godisklubbor som hade växt upp vid elden. Det var väldigt mystiskt. Kanske var det en liten tomte som hade kommit på besök…

På vägen hem hade Mattias som tur var en pannlampa som lyste upp vägen lite. De tre stora sprang före och försökte skrämma varandra i mörkret och ibland lyckades de, men för det mesta bara skrattade de åt varandras försök. Men jag tror nog att alla barnen var mer rädda i den mörka skogen, än vad de var på spökrundan i söndags. Vad är väl spöken mot att vara vilse i mörkret… Viola höll Mattias i handen och så sjöng hon lite grann. Hon var väldigt oberörd över spökskrik och mörker. När vi nästan var hemma sa hon ”Mamma, nu är jag faktiskt skitajpädig”

Hon var trött på skogen. Nu ville hon hem och spela Ipad. Hon var SKIT-Ipadig.

 

IMG_8190.JPG

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.