Mammalinda

Vilken liten BUSMAJA!

Violas underbara docka har numer fått bestående punkfrilla. Det syns inte så mycket, men KÄNNS desto mer!!! Vilken liten BUSMAJA vi har här i huset.

Vi hade varit i affären och både Signe och Viola hade varit fantastiskt duktiga. De hämtade mat och jobbade. Signe hade dessutom värdens finaste outfit med prinsesskrona och allt. En helt vanlig klädsel när man ska handla. Typ. När vi tokhandlade grönsaker, kastade sig Signe över några pumpor och utbrast högt ”Kolla mamma, det ser ut som stora tuttar!” Folk de vände sig om för att titta mot oss men försökte hålla god min. Jag försökte mest överrösta med att säga att det ”ABSOLUT inte var mina tuttar i alla fall”, men jag vet inte om det var någon som uppfattade det. Det var ju inte de där orangea runda fina pumporna hon tittade på, utan de där lite ljusare väldigt AVLÅNGA pumporna som hon stod och hängde vid. Vilken förolämpning!! 😉

IMG_8160.JPG

Men i alla fall. Violas docka. Efter handlingen fick tjejerna tuggummi för att de varit så duktiga i affären. Det brukar de få. Tuggummi eller halstablett. Och på vägen hem satt de så nöjda i bilen, men så utbrister Signe argt ”Mamma, Viola har satt tuggummi i dockans hår. Det får hon INTE!”

Jag försöker att inte skälla i onödan, men nu kunde jag inte låta bli! Den fina, fina dockan ska inte alls ha tuggummi i håret!!

När vi kommer hem försvinner Viola ganska snabbt upp på sitt rum och stannar där. Hon skämdes nog en hel del. Hon visste ju mycket väl att det var fel det hon gjorde.

Jag fixade in all mat i skåpen och de stora hjälpte till att laga till middag. Köttbullar och makaroner.

När middagen börjar bli klar kommer Viola äntligen ner och ser VÄLDIGT nöjd ut. Hon liksom strålar och visar upp sin docka. ”Titta mamma, jag har fått bort nästan allt. Nu syns det nästan inte!” säger hon glatt till mig.

Och det var ju bra att hon försökt ordna upp allt själv. Det uppskattas alltid när barnen vill rätta till sina misstag… men så säger hon…

”Ja, det var jättelätt att få bort tuggummit när man tog en kall köttbulle och gnuggade i håret! Då försvann alltihop!!”

Men alltså!!! Hallå!!! Jag sa inget mer. Det var liksom ingen idé. Var får ungen alltifrån??!!

IMG_8165.JPG

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.