Mammalinda

SPÖKRUNDA för skolbarn

I helgen gjorde vi spökrunda på barnens skola med barn från förskoleklassen upp till klass 6. Barnen fick gå ett varv runt skolan och samtidigt lösa några klurigheter och utmaningar, och så stötte de på några läskiga saker. Det var sex olika stationer och vid varje station fick de en bokstav. När de hade gått hela rundan bildade dessa sex bokstäver ett ord (om de hade svarat rätt).

Jag är med i föräldraföreningen som finns i skolan, några i föreningen höll i halloweenpysslet och jag har gjort spökrundan med klurigheter. Nu tänkte jag berätta för er var barnen fick göra.

 

FRÅGA 1. Spöket Humbug har busat med er och kodat om det första ordet. Vad är det egentligen det står?

 

IMG_8155.JPG

Är det:

M            SPÖKE

B            PUMPA

L            BLOD

D            MONSTER

Här kan barnen tänka att det är första bokstaven i varje bild som bildar det rätta ordet. Eller så kan de titta på mönstret. Hur många bilder och därmed hur många bokstäver ordet har, samt att det är 2 bilder som är samma och därmed måste ordet ha 2 bokstäver som är samma.

FRÅGA 2 UTMANING

Leta bland alla läskiga saker som hänger i trädet (om du vågar). Någonstans bland läskigheterna har spöket Humbug gömt bokstav nummer 2 i det ord vi söker.

Här hade vi hängt upp plastknivar, en sminkdocka och några trasiga Barbies, och plastspindlar i ett träd. Tanken var att vi skulle måla blod på dockorna också med läppstift, men det var så mörkt att det inte syntes så mycket, så vi struntade i det. På en av plastspindlarna hade vi tejpat dit en liten vit lapp med bokstaven U på.

FRÅGA 3

Nu har spöket Humbug varit igång igen. Vad har han skrivit för hemligt meddelande till er?

Är det:

L Spöken är busiga

M Spisen är varm

S Spöken är söta

R Spisen får vatten

 

IMG_8156-0.JPG

Den här frågan var upptejpad på ett fönster och rummet bakom var mörkt och när barnen läste frågan, hoppade en person med luva fram bakom frågan (personen var gömd inne i rummet) och hon hade en ficklampa under hakan. Här var det några som hoppade till och några bara skrattade

FRÅGA 4 

Spöken är väldigt bra på att ljuga. Men nu undrar vi vilket av följande spöken som INTE ljuger?

V Ett spöke berättar att han gärna skrämmer hundar också och inte bara människor. De hundar som är roligast att skrämma är dalmatiner, domherrar och pudlar.

K Ett spöke berättar att han alltid har med sig både kedjor och underlakan när han går ut för att spöka.

M Ett spöke berättar att han älskar att spöka i enplanshus där det bor många barn. Det bästa är att dra kedjan upp i trappen till övervåningen på natten, så att alla blir jätterädda!

T Ett spöke berättar att han tycker det är så roligt att spöka att han gärna spökar alla åtta dagar i veckan. Han tycker att det är det roligaste som finns!

 

När barnen gick till fråga 5 var det en utklädd som hoppade fram bakom en buske och skrämdes lite.

 

FRÅGA 5 UTMANING

Räkna hur många monsterögon som finns i blodet i hinken!!

Är det:

E 14 STYCKEN

A 13 STYCKEN

U 12 STYCKEN

I 11 STYCKEN

 

IMG_8130.JPG

Jag har målat ögon på pingisbollar med svart och röd färg. Vattnet har jag färgat med karamellfärg

 

FRÅGA 6 UTMANING

Det finns något stort, lurvigt och läskigt i hinken. Och så finns det en hel del saker som inte alls är läskiga. Vad av nedanstående saker finns INTE i hinken?

 Vågar du stoppa ner handen och känna efter?

M            Hårborste

S            Liten docka

R            Plastanka

N            Liten bil

L            Boll

 

Här var det ett större bygge. Vi hade en hink på ett bord. Över hinken var det ett tyg med ett litet hål så att barnen kunde sticka ner handen och känna runt i hinken. Över bordet var det också presenning och ett spännband så att inga barn kunde titta under bordet. Där under bordet satt jag och eftersom vi hade ett hål i bordet, presenningen och hinken, kunde jag ha min hand i hinken. Så när barnen kände i hinken så var det en lurvig vante som kände tillbaks. Det var väldigt uppskattat av de barnen som vågade känna efter. Det vi inte hade i hinken var en boll.

 

När alla stationer var gjorda och barnen svarat rätt på frågorna så fick de fram ordet BUSKUL. Barnen fick en liten godispåse för att de varit så modiga!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.