Mammalinda

Skara sommarland

Det är ju helt otroligt att vi har lyckats pricka in ytterligare en blöt, kall och regnig dag på ett nytt nöjesställe. Det känns ju som om den här sommaren bara har innehållit varma och soliga dagar i övrigt. Men idag har det varit blött, blött, blött på skara sommarland. För ett tag sedan var vi 2 dagar på Halmstads äventyrsland och där var det ÄNNU blötare. Men, men, vi har haft en underbar dag idag ändå. Vi har inte varit på skara sommarland innan, men nu är det en favorit hos oss alla. 🙂

Vi åkte karuseller i några timmar. Ethel och Alve kunde åka de flesta karuseller själva och Signe behövde en vuxen med sig. Viola som är precis under en meter hade inte så många karuseller som hon kunde åka. Men några fanns det. De var ganska hårda med längdgränser, så det gick inte att fuska heller (vi försökte några gånger, men det var helt kört..) 😀
20140805-223916-81556693.jpg
Barnen illvrålade av förtjusning när de åkte Fyren. Alve han skrek ”Hjälp jag kissar på mig, hjälp jag kissar på mig!!” varje gång karusellen for ner (fast det gjorde han ju inte så klart). Och så fort karusellen tog slut så ville de båda åka mer!!!

Sen var det dags för badland. Vi hade fleecejackor och huttrade, men bada SKULLE VI!!

20140805-224646-82006018.jpg
Viola var SÅ trött!! Hon ser inte direkt redo ut för badet. Men hon var lika bestämd som övriga familjen. Det var bad som gällde. Hon ville bara värma sig lite under handduken först 😉 Det var många i familjen som hade blåa läppar. Till slut ville Viola gå upp och när hon sa att hon inte skulle byta om där utan hemma, anade jag att hon var skittrött!! Försökte tömma skrindan, så att hon kunde lägga sig där och det tog inte lång stund förrän hon sov.

20140805-225704-82624933.jpg
”Hallå Viola, var har du gömt dig?” Det var många som tog en extra kik för att se om det verkligen låg ett barn där i skrindan 🙂 Var ju tvungen att skydda henne från regnet 😀

Ethel och Mattias badade längst medan vi andra gick tillbaka till karusellerna. Ethel är helt otrolig. Hon testade faktiskt årets nyhet Big Drop! Då faller man tydligen 21 meter fritt mot en vattenvägg i 60km i timmen. Det skulle jag aldrig våga!!! Tur att det inte var jag som badade med henne, utan att det var Mattias som tog hand om henne 🙂 Pappas dotter tror jag 😀 De hade testat några andra, enligt mig alldeles för läskiga, vattenkaruseller också. Hade det varit varmt hade de kunnat vara där hela dagen!!

20140805-230929-83369869.jpg
När Viola vaknade och Mattias och Ethel var klara med badet, var det dags för fika. Regnponchon fick agera sittunderlag 🙂 Ganska blöta…

20140805-231653-83813177.jpg
Efter att ha åkt karuseller ett tag till, hittade vi alla fiskar. Och då menar jag inte några fiskar. Utan helt otroligt supermånga fiskar!! Barnen blev helt galna när de fick mata dem! De matade och matade och matade. Och vi hade fullt sjå att hålla koll på Viola och Signe där på bryggan då de inte kan simma. Lite hektiskt blev det 🙂
”Hallå barnen, ska vi inte åka karusell kanske. Nähepp, då fortsätter vi mata fiskar då..” Vem vill åka karusell när man kan mata fiskar 😀 😀 !!! När barnen inte fick mata fiskarna mer med vår picknickmat, började Alve försöka fånga fiskarna istället. ”Jag ska fixa middag!!” sa han och stack ner båda händerna i vattnet 😀 Sedan försökte alla barnen få tag på fiskarna eller iaf röra på dem. Och då blev det ÄNNU mer hektiskt för mamma och pappa, för då skulle ju alla barnen luta sig ÖVER bryggkanten. 😀 Tror nog alla barnen lyckades känna på fiskarna och INGEN blev biten. Tur för oss!! 🙂

Sedan avslutade vi dagen med SOCKERVADD 😀

20140805-233458-84898372.jpg

/Mammalinda

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.